Lagi Gambar Obor-obor yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

Published On 08/12/2012 | By cisdel | Alam

Suatu ketika dahulu kami pernah kongsikan koleksi gambar obor-obor yang sangat cantik dan menakjubkan. Kali ini kami nak tambah lagi beberapa gambar obor-obor yang cantik ini. Dalam post ini kami nak kongsikan beberapa gambar obor-obor yang diambil oleh jurugambar yang sangat berbakat dari Rusia, Alexander Semenov. Gambar-gambar ini semua diambil ketika serangan obor-obor di Laut Putih, Utara Rusia baru-baru ini. Semoga anda terhibur.

gambar obor-obor

cantiknya obor-obor ni… macam bunga!

jellyfish 1

cantiknyaaaa ~.~

jellyfish 2

err tu panggil kaki ke sesungut? ok nama dia tentakel

jellyfish 3

banyaknya tentakel dia!

jellyfish 4

cantiknya gambar ni :)

jellyfish 5

tangkap satu letak dalam akuarium boleh? hehehe

jellyfish 6

macam gebu je obor-obor ni hehe

jellyfish 7

latar belakang gambar ni pon cantik!

jellyfish 8

SubhanAllah.. cantiknya :)

jellyfish 9

macam payung terjun pon ada hehehe

jellyfish 10

“weeee seronoknya berenang” kata obor-obor di atas hehehe

jellyfish 11

kalau kena sengat ni sakit wooo hehehe

jellyfish 12

terbang ke bumi hehehe

jellyfish 14

panjangnya tentakel

jellyfish 15

berpecah hehehe

jellyfish 16

Kalau tak silap ini obor-obor jenis Cyanea, kalau tak silap la

jellyfish 17

macam bunga api pon ada heheh cantik!

jellyfish 18

kagum betul tengok kecantikan obor-obor ni semua :)

jellyfish 19

baik-baik jatuh hehe

jellyfish 20

macam light trail pon ada.. ke memang light trail?

gambar obor-obor cantik

gambar obor-obor

Jellyfish-photography-by-Alexander-Semenov-11

keindahan alam ciptaan tuhan yang diambil gambar oleh Alexander Semenov

Jellyfish-photography-by-Alexander-Semenov-12

fuhh tentakel dia

Jellyfish-photography-by-Alexander-Semenov-16

lepas ni kalau pi pantai rajin-rajin la ambil hambar obor-obor ye hehe

Macam mana cantikkan kejadian tuhan yang maha esa yang diberi nama obor-obor ni. Sebenarnya ini hanyalah beberapa keping sahaja gambar daripada koleksi Jellyfish Madness karya Alexander Semenov. Kalau nak tengok lebih banyak lagi, sila layari sumber kami..

cisdel tangkap obor-obor

sumber: gambar obor-obor dari flickr Alexander Semenov

Kongsi Artikel

One Response to Lagi Gambar Obor-obor yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

  1. gambar2 ni semua memang sangat awesome.. cuma macam mana dia ambik ye gambar2 ni semua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *