HAPIfork: Garpu Canggih yang Dapat Membatu Anda Makan dengan Lebih Sihat?

Published On 10/01/2013 | By cisdel | Gajet & Teknologi

CES ataupun Consumer Electronics Show sedang berlangsung ketika ini (8-11 Januari 2013) dan sama seperti tahun-tahun yang lepas, banyak syarikat-syarikat yang terkemuka memperkenalkan produk baru mereka yang unik dan canggih. Untuk post kali ini kami nak kongsikan kepada anda satu garpu canggih yang diberi nama HAPIfork. Apa yang menarik tentang garpu ini adalah ia dilengkapi dengan teknologi bluetooth dan mampu merekodkan tabiat makan anda. Dengan adanya rekod-rekod berkenaan mungkin ia dapat membantu anda supaya dapat makan dengan lebih sihat.

garpu bluetooth

garpu siap ada bluetooth

hapifork-4

data dihubungkan ke telefon bimbit anda

hapifork-2

hapifork + hapilab mobile aps

hapifork-1

makan dengan lebih sihat guna garpu canggih!

Macam mana canggihkan? Lepas ini mungkin ada pinggan hologram pula untuk kawal diet haha tak payah makan tengok gambar sahaja dah cukup :p Semoga teknologi dan kemajuan yang berkembang pesat ni dapat memudahkan kita dalam menjalani kehidupan seharian dan tidak membuatkan kita terleka.

cisdel garpu gigi

sumber: HAPILabs

Kongsi Artikel

One Response to HAPIfork: Garpu Canggih yang Dapat Membatu Anda Makan dengan Lebih Sihat?

  1. Amirez says:

    canggih sangat. nak makan pun ada teknologi yang boleh pantau kesihatan.

Leave a Reply to Amirez Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *