Cicak Agama Mwanzae yang Unik Kelihatan Seperti Spiderman

Published On 27/12/2012 | By cisdel | Alam

Di dunia ini memang ada pelbagai jenis dan rupa cicak yang unik dan menarik. Contohnya suatu ketika dahulu kami pernah kongsikan koleksi gambar cicak comel yang menari yang sangat unik dan kelakar. Kali ini kami nak kongsikan pula gambar Cicak Agama Mwanzae. Apa yang unik pada cicak ini adalah warnanya yang sama seakan-akan warna Spiderman. Tak percaya? Sila tengok post ini sampai habis hehehe.

spiderman lizard

spiderman lizard

04-spider-man-lizard-agama-mwanzae

warna merah biru betul-betul nampak macam spiderman hehe

06-spider-man-lizard-agama-mwanzae

muka bangga je orang kata sama macam spiderman

05-spider-man-lizard-agama-mwanzae

rasanya ada spider sense tak hehe

07-spider-man-lizard-agama-mwanzae

posing maut sikit hehe

08-spider-man-lizard-agama-mwanzae

tengok kiri kanan sebelum melintas hehe

09-spider-man-lizard-agama-mwanzae

kaki belakang dia macam kangkang lebih je hehe

cicak agama mwanzae

cicak agama mwanzae

01-spider-man-lizard-agama-mwanzae

geli la pulak bila pandah dari atas hehe

cicak spiderman

hehe ada rupa spiderman kan?

Macam mana serupa kan? siap dengan sisik-sisik dia lagi haha sekali pandang memang nampak macam Spiderman hehe. Untuk pengetahuan anda, cicak ini tinggal di kawasan separa gurun dan boleh dijumpai di Tanzania, Rwanda, dan Kenya.

cisdel spiderman

sumber: barnorama

Kongsi Artikel

One Response to Cicak Agama Mwanzae yang Unik Kelihatan Seperti Spiderman

  1. Amirez says:

    agaknya kostum spiderman tu amik idea daripada warna cicak ni kot hehe

Leave a Reply to Amirez Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *