Kapal Terbang Boeing 747 yang Ditukar Menjadi Hotel

Published On 26/12/2012 | By cisdel | Senibina Menarik

Sekarang ini terdapat semakin banyak rekaan bilik hotel yang unik-unik dan menarik. Contohnya hotel bertemakan Batman yang pernah kami kongsikan suatu ketika dahulu. Untuk post kali ini kami nak kongsikan tentang Jumbo Hotel pula. Apa yang menarik tentang hotel ini adalah ia merupakan sebuah kapal terbang Boeing 747 yang diubah suai menjadi bilik hotel. Ia terletak di Lapangan Terbang Arlanda di Stockholm, Sweeden.

boeing 747 hotel

boeing 747 hotel

jumbo hotel

jemput naik.. hehehe

jumbohotel04

Jumbo Cafe

jumbo hotel 06

ruang rehat santai mungkin

jumbohotel07

katil, macam tak selesa je -.-

katil hotel

katil lagi, yang ini macam ok sikit

jumbohotel10

bilik air hotel

jumbohotel11

jumbo hotel

jumbo hotel12

hehe sistem kumbahan dia macam mana agaknya ye?

jumbohotel15

amboi seronok betul ye sampai campak

kokpit

kokpit

bilik tidur hotel

bilik tidur hotel

tandas

sign board tandas tapi kenapa ada katil? -.-

hotel kapal terbang

macam teruja je nak masuk hotel kapal terbang ni

Unik tapi tak mengujakan sangat kan? Tapi memang sesuai la pon kerana hotel ini hanya mempunyai 2 bintang sahaja. Mungkin ia hanya untuk orang yang mahukan kelainan rasa macam mana tidur dalam kapal terbang hehe. Kalau berminat anda boleh menempah bilik di hotel ini melalui AsiaRooms.com hehe.

lembu cisdel naik hotel kapal terbang

sumber: toxel

Kongsi Artikel

2 Responses to Kapal Terbang Boeing 747 yang Ditukar Menjadi Hotel

  1. Puan Shilot says:

    Assalamualaikum. unik! dan menarik. tapi takleh bayangkan sistem kumbahannya tu. hihi

  2. nazra says:

    cayalah! tapi rasa macam tak best je. org naik kapal terbang nak terbang, ni stay kat satu tempat je 😛

Leave a Reply to nazra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *