Gelagat Cimpanzi yang Pandai Memasak

Published On 28/08/2012 | By cisdel | Menarik

Di cisdel.com memang terdapat banyak gambar gelagat haiwan-haiwan yang sangat comel dan menarik. Contohnya sebelum ini kami pernah kongsikan gambar gelagat seekor ibu cimpanzi yang sangat penyayang melayan anak harimau seperti anaknya sendiri. Post kali ini kami nak kongsikan pulak aksi seekor cimpanzi yang pandai memasak. Siap cari kayu api dan sediakan alatan untuk memasak semua. Sedap ke tidak dia masak tu tidak la kami tahu hehehe.

cimpanzi pandai memasak

cari port yang sesuai dulu

monyet kumpul kayu api

kumpul kayu api dulu sebelum memasak

cimpanzi memasak

besar sangat kayu ni kena patahkan dulu

susun kayu api

susun kayu api

hidupkan api dulu

hidupkan api dulu

sediakan tempat nak panggang

sediakan tempat nak panggang

panaskan kuali

panaskan kuali

rasa dulu sedap tak..

rasa dulu sedap tak..

masak marshmallow

masak marshmallow

fuhhh sedap.. sedap..

fuhhh sedap.. sedap..

puas hati

puas hati dah siap masak heee

Untuk pengetahuan anda cimpanzi ni bernama Kanzi. Kalau rasa nak buat open house tapi tak larat nak masak sorang-sorang boleh la jemput si Kanzi ni masak kat rumah ye tak? hahaha

cisdel pandai masak

sumber: izismile

Kongsi Artikel

2 Responses to Gelagat Cimpanzi yang Pandai Memasak

  1. OrangAkaun says:

    ni ada lebih dak ni aku nak buat bibik?

Leave a Reply to razfira Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *