Pertembungan Watak-watak Superhero Cerita Kartun dan Komik

Published On 30/05/2012 | By cisdel | Rekaan Menarik

Ramai para pelukis dan illustrator gemar untuk menggabungkan beberapa watak daripada pelbagai cerita kartun atau komik dalam satu karya. Contohnya seperti mashup hero komik Marvel dalam versi Tron yang pernah kami kongsikan dulu. Kali ini kami nak kongsikan hasil karya artis dari Brazil, Filipe Capra yang telah menghasilkan satu projek liga pertempuran wira-wira yang sangat cool dan unik. Antara wira-wira yang terlibat adalah Superman, Hulk, Son Goku dan banyak lagi

Son Goku vs Superman

Son Goku vs Superman

Legolas vs Hawkeye

Legolas vs Hawkeye

Colorado vs Thor

Colorado vs Thor

Sonic vs Road Runner

Sonic vs Road Runner : lumba lari siapa lagi laju

Bobby's World vs Calvin and Hobbes

Bobby's World vs Calvin and Hobbes: pertarungan ilusi

Astro Boy vs sape ni aku tak ingat -.-

Astro Boy vs sape ni aku tak ingat -.-

Asterix vs Popeye

Asterix vs Popeye

Libra Dohko vs Yoda

Libra Dohko vs Yoda

Seu Madroga vs Rocky Balboa

Seu Madroga vs Rocky Balboa

Kratos vs Hulk

Kratos vs Hulk

Macam mana cool kan? Ini adalah projek berterusan daripada ilustrator Brazil berkenaan. Kalau nak tengok lebih banyak lagi crossover macam ni pada masa hadapan rajin-rajin la layari laman web Filipe Capra ini ye.

cisdel nak lawan

sumber: laman web rasmi Filipe Capra, ufunk

Kongsi Artikel

5 Responses to Pertembungan Watak-watak Superhero Cerita Kartun dan Komik

  1. OrangAkaun says:

    lawan kad la baru best

  2. Ikhtiar Shah says:

    tak sabo nk tgok gmbr menarik lgi ni lembu cisdel!!huhu

  3. Ikhtiar Shah says:

    aku lgi yg komen.kah3

Leave a Reply to admin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *