Koleksi Gambar Ukiran Daging yang Beraneka Bentuk dan Rupa

Published On 20/03/2012 | By cisdel | Menarik

Kami di cisdel.com memang suka kongsikan gambar makanan yang cantik-cantik dan enak. Suatu ketika dahulu kami pernah kongsikan gambar makanan yang dijadikan bentuk otak yang sangat realistik. Post kali ini kami nak kongsikan satu projek koleksi gambar daging yang diukir menjadi bentuk rupa orang terkenal, peta, simbol dan lain-lain lagi. Semua gambar-gambar di bawah ini adalah hasil kreativiti Dominic Episcopo yang diberi tajuk “Meat America”.

meat art

LOVE

meat art elvis

Elvis

meatart04

MJ - Carf Liver

meat art wtf

What The Fish

meat abe lincoln

Abe Lincoln

meat and egg

bahaya untuk dimakan haha

seni daging

Peace

sacred heart

sacred heart

Kentucky

ini rupa bentuk Kentucky, bukan ayam kentucky ye, peta negeri Kentucky di US

daging cantik

Betsy Ross adalah orang yang mencipta bendera US

Nevada

ini adalah rupa peta Nevada, sebuah negeri di US. Las Vegas terletak di Nevada

Macam mana lepas tengok gambar-gambar ni ada teringin nak makan steak tak? ke makan kat Seoul Garden ke Windmill je haha. Projek ini masih dalam pembikinan dan sentiasa dikemas kini dari masa ke semasa. Kalau nak tengok lebih banyak lagi daging yang cantik-cantik sila layari sumber kami.

 

cisdel menyorok belakang batu

sumber: toxel, laman web rasmi Meat America

Kongsi Artikel

3 Responses to Koleksi Gambar Ukiran Daging yang Beraneka Bentuk dan Rupa

  1. aisyah ahmad says:

    dah lama tak makan seoul garden.yummy yummy.

  2. OrangAkaun says:

    daging abraham lincoln tuh tadak orang nak jual kat ebay ka? hahaha

Leave a Reply to OrangAkaun Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *