Poster Social Media Versi Propaganda yang Agak Cool

Published On 11/08/2011 | By cisdel | Menarik

Propaganda atau propa membawa maksud penerangan atau penyiaran (ideologi, faham, pendapat dll), ideologi atau pendapat yg dihebahkan utk mempengaruhi orang ramai (Kamus Dewan Edisi Ke 4). Macam ia erkaitan dengan post ini? Itu korang tafsir la sendiri ye hehehe. Social Media merupakan satu fenomena yang semakin berleluasa sekarang ini. Semakin ramai orang yang dah mula terjebak dengan social media ini yang diterajui oleh beberapa kuasa utama termasuklah Facebook, twitter dan yang baru nak naik Google+. Post kali ini kami ingin kongsikan poster-poster social media versi propaganda yang agak cool. Semoga terhibur.

poster social media 1

join facebook, ladang kawan anda perlukan anda -.-

poster social media 2

like di facebook

poster social media 3

register for facebook katanya

poster social media 4

semua benda mesti dikongsi kalau nak menang peperangan -.-

poster social media 5

ada idea best? kongsikan kat google+ abes la idea ko kena curik hahaha

poster social media 6

kononnya trafik google+ dah melingkup.. err ada ke orang bukak menatang ni?

poster social media 7

jadi ringkas! bla bla bla...

poster social media 8

Selagi anda tweet, kami tidak akan gagal katanya...

poster social media 9

victory is tweet!

Sila teliti poster ini dengan bersungguh-sungguh untuk memahami maksudnya. Kalau dah tengok lama-lama tapi tak faham jugak, sila abaikan dan tengok la gambar kucing-kucing comel ni pulak hahaha.

cisdel twittersumber: Aaron Wood

Kongsi Artikel

3 Responses to Poster Social Media Versi Propaganda yang Agak Cool

  1. Mr.Bintang says:

    hahaha.. x aci.. cisdel pakai topeng twitter.. nak gak!! :lol_ee:

  2. Poster klasik, teknologi terkini! Gaya dengan ayat dlm poster tu macam zaman WW2. Sekarang ni perang social media..hahaha :grin2_ee:

Leave a Reply to admin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *