Muzium Toy Terbesar di Dunia Terletak di Pulau Pinang, Malaysia

Published On 21/03/2011 | By cisdel | Senibina Menarik

Pasti ramai diantara kita yang mempunyai koleksi simpanan mainan tak kira jantina atau umur. Ada juga diantara kita yang bila dah meningkat dewasa baru nak kumpul toys kerana membalas dendam tak mampu nak beli masa kecil dulu. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan tentang muzium toys yang kononnya terbesar di dunia dan terletak di Pulau Pinang.

Muzium Toy 1

Pintu Masuk Muzium Toy

Muzium Toy 2

Penyambut tetamu hohoho

Muzium Toy 3

anak patung amoi-amoi comel

Muzium Toy 4

Master Yoda

Muzium Toy 5

ok ini smart haha

Muzium Toy 6

Terminator

Muzium Toy 7

The Incredibles

Muzium Toy 8 (Awek cun pakai cheongsam)

Awek cun pakai cheongsam

Toys Museum 9 Jack Sparrow

Captain Jack Sparrow

Toys Museum 10 Mr. Bean

Mr. Bean ni smart woo

Toys Museum 11 Harry Potter

Harry Potter

Toys Museum 12 Lara Croft Tomb Raider

Lara Croft yang menawan haha

Toys Museum 13 Ultraman

Ultraman

Toys Museum 14 Batman

Batman bersama pluto dengan sape ntah yaw!!!

Toys Museum 15

Aku tak tau apa nama dia.. tapi aku tau dia cool

Toys Museum 16 C3P0 & R2D2

C3P0 & R2D2

Toys Museum 17 Wall e

wall-e

Kungfu Panda 2

nama dia Po

Toys Museum 19

Metal Gear Solid ft Toy Story

Toy Museum 20

Superman 1:1 beb..

Toy Museum 21 Superman

kacak tak Superman ni? hohoho

Toy Museum 22 Iron Man

Iron Man 1:1 waaaa!! nak ni!!!

Toy Museum 23 Zelda

Zelda

Toy Museum 23 Power Rangers

Power Rangers Lost Galaxy

Kami agak teruja nak pergi Muzium Toy ni. Berikut adalah sedikit info tentang muzium itu:

Jalan Tanjung Bungah
Tanjong Bungah, Penang
012-4602096
Opening Hour: 9.00am – 9.00pm
Admission: Adult RM10, Kids RM6

 

Google Maps Toy Museum
Klik untuk paparan terus dari Google Maps

cisdel muziumsumber: yurock

Kongsi Artikel

20 Responses to Muzium Toy Terbesar di Dunia Terletak di Pulau Pinang, Malaysia

  1. yg terbesar rupanya kat Malaysia. kena pi tgk lps ni 😮

  2. aizuddin says:

    di dunia? tak tau la plak :embarrassed_ee:

  3. suffer8zine says:

    uikkk baru tau ni!

  4. unknown. says:

    bukan zelda. link nama dia. zelda nama game

  5. yonna says:

    elmooooooooooooooooooooooooooo!

  6. adledash says:

    Salam..

    nak pegii!!! jom!! bulan 5 ni jom! jom!!

  7. dah pernah pergi dah. boleh tahan gak la.
    :grin2_ee:

  8. Haz says:

    saya dah pernah jejak Muzium itu..
    hehe 8)

  9. zik says:

    pergh iron man tuh memang smart lah… :grin2_ee: :grin2_ee:

  10. APi says:

    helmet darth varder tu beribu riban kot harga die..

    aku nak melawat muzium lembu cisdel jek.. 😛

  11. Wan Perlis says:

    aku pun bru tau

  12. tulip says:

    wah…nape aku xtau sblm ni..muzium ni baru dibinakah??huhu…. :rasberry_ee:

  13. Manja says:

    manja pernah lalu kat depan die je, x berpeluang nk masuk la hehe<<< alasan org yg terlebih rajin

  14. Pingback: Muzium Toi yang terbesar di dunia terletak di mana? | Aramaiti.net

  15. eita kedah says:

    saya pun tahu sbb baca dlm surat khabar n tengok tv. teringin la nak bawa anak pegi. sabtu, ahad n public holiday buka tak? yg dah pernah pergi tlg jawab ye. tq :lol_ee:

  16. Pingback: World of Coca Cola: Muzium Coca-Cola Terbesar di Dunia Terletak di Atlanta | cisdel.com

  17. Da patung ultraman kat depan pintu masuk..besar gak patung tue..

  18. Pingback: Muzium Toy Terbesar di Dunia Terletak di Pulau Pinang, Malaysia .

  19. Amanina says:

    okay dh baca rasa excited nk pergi..

Leave a Reply to Amanina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *