Gambar Haiwan dalam Kandungan yang Sangat Menakjubkan

Published On 17/02/2011 | By cisdel | Alam

Kebiasaannya kami akan paparkan gambar baby haiwan yang sangat comel. Kali ini kami ingin kongsikan sesuatu yang berbeza pula, gambar haiwan dalam kandungan dan dalam telur. Gambar ini bersumber daripada National Geographic “Extraordinary Animals in the Womb”. Gambar ini adalah daripada 3d ultrasound scan, grafik komputer dan juga kamera kecil yang diletakkan.

baby-elephant

baby elephant

baby-dolphin

baby dolphin

baby-puppy

baby puppy

baby-puppy-2

baby puppy 2

baby-puppy-3

baby puppy 3

baby-puppy-4

baby puppy 4

puppy-face

puppy face

baby-penguin

baby penguin

baby-penguin-2

baby penguin 2

penguin-egg

baby penguin 3

baby-shark

baby shark

Dah agak lama sebenarnya post ini ada dalam draft dan kami pon musykil kenapa post macam ni ada kat situ hohoho

cisdel mengandungsumber: thisblogrules

Kongsi Artikel

25 Responses to Gambar Haiwan dalam Kandungan yang Sangat Menakjubkan

  1. Ceciput says:

    Baby Shark tu comel…
    haha (tetibe jer)

  2. Affan says:

    baby shark macam gummy bear dowww

    ps: aku kecewa sbb tak dpt tgk babycisdel. huk3

  3. asmadi says:

    nice ..sungguh hebat ciptaanNya …

  4. fadli says:

    menarik gak..tak pernah lagi tengok gambar macam ni…thanks tt..;)

  5. safiya says:

    comeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:)

  6. resturesort says:

    klu ikan lumba-lumba kat sini ada..

  7. myvitrd says:

    semua adalah hasil ciptaan tuhan dan kuasa tuhan memberikan ilmu kepada manusia mencipta alat ni

  8. Nizam says:

    cipataan Allah memang indah… 🙂

  9. adele says:

    subhanallah..mmg indah 🙂

  10. Mazhar says:

    cisdel paling comel…
    haha 8)

  11. Dangduu says:

    Ni 3D graphics jor….

    uri mne de lubang nak masukkan kamera~

  12. Wan Perlis says:

    cisdel perut buncit la

  13. elly says:

    speechless.. 😯

  14. nulat says:

    semalam baru tengok kat NatGeoWild ‘In the Womb’. subhanallah

  15. carrie says:

    gambar anak penguin dalam womb tanpa cengkerang (telur)?

  16. Ana Admi says:

    wahh sgt amazing..1st time tgk 8)

  17. nifi says:

    suke dolphin tuuu~ ^^

  18. PUTIH HITAM says:

    YA ALLAH TERSUNGGUHHHHH HEBAT CIPTAAN ALLAHHH SUBHANAALAH…………….. 😯 :ohh_ee: :grrr_ee: :shock_ee: :snake_ee: :lol_ee: :smirk1_ee: 😮 ❗ :sick_ee:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *