Hasil Seni Daripada Lipatan Buku yang Sangat Cool

Published On 22/01/2011 | By cisdel | Menarik

Biasanya orang akan menggunakan buku untuk membaca dan menimba ilmu. Ada juga yang gunakan buku sebagai pemangkin untuk tidur hahaha. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan hasil kreativiti artis yang bernama Isaac Salazar yang berjaya membuat sesuatu yang sangat menarik dengan melipat-lipat buku.

seni lipatan buku 1

Read

seni lipatan buku 2

Sue & Tom

seni lipatan buku 3

Sunny

seni lipatan buku 4

Spartans

seni lipatan buku 5

Peck

seni lipatan buku 6

University of Michigan

seni lipatan buku 7

Love

seni lipatan buku 8

Faith

seni lipatan buku 9

Chris

seni lipatan buku 10

Create

seni lipatan buku 11

Dream

seni lipatan buku 12

Corrie

seni lipatan buku 13

Red Ribbon

seni lipatan buku 14

Salazar

Kreatifkan? haha lepas ni boleh la cuba buat ye.. Ambil buku-buku tebal lepas tu sila la lipat dengan gigih ye hehe. Ada banyak lagi corak dan bentuk yang Salazar ni buat, nak tengok lebih banyak lagi sila layari sumber kami.

cisdel lipat bukusumber: Isaac Salazar, ufunk

Kongsi Artikel

22 Responses to Hasil Seni Daripada Lipatan Buku yang Sangat Cool

  1. gabanMorka says:

    kadang-kadang benda orang tak pernah terfikir nak buat pon bole jadi seni

  2. suffer8zine says:

    mau makan masa nk buat bende ni

  3. rashid says:

    Memang cool giler, penuh dengan penelitian…mesti pendidikan seni dia tinggi..

  4. paeh says:

    nasib aku dah habis belajar. kalau tak. mau buku2 kat library uitm aku buat gini. kah kah

  5. kreatif dan sgt lawa! 😮

  6. ah bees says:

    smart la…blh wat hantaran kawen..br unik tu…hahahhaha

  7. cikbelog says:

    kreatif tul. mau koyak dulu buku tu baru jadik macam tu.hehe

  8. zulkiflimn says:

    memang memerlukan kesabaran gile ni.. aku mmg xkan buat punye..

  9. Noridah says:

    guna buku tebal baru menjadi ni. tuan rumah pernah cuba buat ke?

    • admin says:

      hohoho sikit-sikit tu pernah la.. nak buat sampai tahap macam ni tu memang tak la.. takde tahap kesabaran yang tinggi

  10. admin says:

    Pergh.. scroll punya scroll aku ingat adalah design yg tertulis cisdel… rupanya takde… yang ada cuma CIS!

    he he.. memang cool.. berapa lama agaknya dia nak siapkan satu tu yer..

  11. mat dan mina says:

    kagumnye…..bkn senang nk lipat2 tu…..cube cisdel lipat bentuk muke lembu…msti comel….hehehehe

  12. Wuucin Kimora says:

    adakah lembu cisdel akn berjaya dgn usaha nye tuk melipat buku tu? *waiting~ hahaha :lol_ee:

  13. sollehahn says:

    ni kalau time bosan, takde keje lain leh ar buat

  14. ZULAIKHAH FARAH says:

    TERBAIK ~MGKAGUMKAN ~ LAU MASA BYK PUN,BLUM TENTU AQ BUAT ~ BKN CALANG ORANG BLEH BUAT :shuteye_ee:

Leave a Reply to Wan Perlis Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *