Hasil Seni Daripada Tanah Liat yang Sangat Unik dan Menakjubkan

Published On 03/12/2010 | By cisdel | Menarik

Kami memang gemar kongsikan hasil-hasil seni yang sangat cantik dan menakjubkan seronok cuci mata dengan post macam ni semua. Untuk post kali ini kami ingin kongsikan hasil seni daripada tanah liat yang sangat cantik ciptaan Irma Gruenholz, hampir semua ni tanah liat original ye bukan ilustrasi.

unique clay art

play

when nighttime came

when nighttime came

frogwoman

frogwoman

soft

soft

birds on the head

birds on the head

spring

spring

bust

bust

orge

orge



ito

ito

birth

birth

secret

secret

cooking

cooking

witch

witch

window

window

thief of time

thief of time

wishes

wishes

dream with fishes

dream with fishes

changing roles

changing roles

observer

observer

Macam mana menarik bukan? Kami sedang mencari hasil seni buatan Malaysia pulak sekarang dah bosan asyik paparkan hasil seni luar negara je. Jadi kepada sesiapa yang rasa dirinya kreatif atau ada kawan yang kreatif ke sila emailkan kepada kami

cisdel tanah liatsumber: deplastilina

Kongsi Artikel

23 Responses to Hasil Seni Daripada Tanah Liat yang Sangat Unik dan Menakjubkan

  1. Fadz says:

    betul ke ni? mcm susah je nak percaya tapi kalau betul mmg kreatif la orngnya !

  2. ayu says:

    hehe…kreatifnyer……………lembu cisdel buat arca sendiri..

  3. suffer8zine says:

    pehhh kreatif!

    Terkini : <a href='http://suffer.frenzyfm.my/'Panas!!!

  4. H.P.B Blog says:

    wah
    kreatif
    menanti hasil dari Malaysia pula

  5. aizuddin says:

    cisdel punya bila nak siap ni..

  6. ProfHariz says:

    Sangat kreatif ini bro..

  7. MuJE says:

    lembu cisdel punye paling smart! haha…

  8. Omar says:

    menarik tu.. guna tanah liat jer..
    kalau kering, agaknya cam mana la benda tu..

  9. eiela says:

    memang kreatif dan cantik lah..

  10. Izzat Aziz says:

    tengok tanah liat teringat cerita Ghost..haha

  11. hollowgram says:

    memang kreatif..

    kalau jatuh kompem pecah.. = P

  12. syafiqah says:

    wah..sume cantik..nak copy cat sikit pic ni..hehe

  13. iza says:

    Betil ke ni??
    mcm lukis je kan…..

  14. anamizu says:

    wah3 kemain lagi lembu cisdel buat arca sndri ye :tongue_wink_ee:

  15. Wan says:

    terbaiklah cisdel

  16. epui says:

    erm..
    pic no.8..
    the caption should be ogre rite???
    neway,nice…
    sumenye cntik2..
    kreatif..
    thanks 4 da pic… 😉

Leave a Reply to suffer8zine Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *