Mosaic Mural yang Sangat Cool dan Unik

Published On 06/09/2010 | By cisdel | Menarik

Biasanya orang akan menampal jubin atau mosaic untuk mencantikkan rumah. Atau kalau lebih kreatif lagi boleh lukis mural di dinding-dinding agar kelihatan cantik. Tapi apa yg kami ingin kongsikan kali ini adalah gabungan mural dan mosaic. Setiap mosaic akan dilukis dengan gambar dan dicantumkan menjadi gambar yang lebih besar.

mosaic mural

mosaic mural - trust

mosaic mural 2

mosaic mural 2 - buffalo twins

mosaic mural 3

mosaic mural 3 - What inspires a child

mosaic mural 4

mosaic mural 4 - Heritage Fiddler

mosaic mural 5

mosaic mural 5 - the horse gift

mosaic mural 6

mosaic mural 6 - children

mosaic mural 7

mosaic mural 7 - zodiac

Kalau korang perhatikan betul-betul korang akan nampak gambar yang kecil tu semua. Untuk menyaksikan proses pembikinan mosaic mural ini sila lawati sumber kami.

p/s: contest mencari lembu cisdel akan berakhir 9 hari lagi. Perlukah kami melanjutkan tarikh contest lagi?

sumber: muralmosaic, completeall

Kongsi Artikel

4 Responses to Mosaic Mural yang Sangat Cool dan Unik

  1. Kreuger says:

    lawa giler.. suke betoi kalau boleh diletakkan kat ruang tamu umah aku.

  2. aizuddin says:

    memang cool..arini tak de binatang enterframe ke :kiss_ee:

  3. zoul says:

    Fuhhh… kreatif dan berseni betul.. Eh aku dah upah CSI ngan detective conan pegi cari lembu cisdel ko tau.. hi hi

  4. haru says:

    emm aku ingt nk wat gak ar kt umah aku..ko ade x no kontek org yg buat mosaic mural tu 😛

Leave a Reply to zoul Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *