Gambar Rama-Rama yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

Published On 03/05/2010 | By cisdel | Alam

Semenjak 2 menjak ini cisdel.com sering memaparkan post-post yang berunsur cuci mata.. Menyaksikan keindahan alam ciptaan Tuhan. Diharapkan selepas menyaksikan keindahan alam ini korang semua akan lebih menghargai alam sekitar :D. Untuk post kali ini dipaparkan gambar rama-rama yang sangat cantik .

angel butterfly

angel butterfly

yellow butterfly

yellow butterfly

rama-rama yang sangat cantik

rama-rama yang sangat cantik (aku tak tau nama dia)

rama-rama yang seksi

rama-rama yang seksi

orange butterfly

orange butterfly

coklat dan hijau

coklat dan hijau

glowing butterfly

glowing butterfly

glass wing

glass wing

mana yang lebih cute? bunga ke rama-rama?

mana yang lebih cute? bunga ke rama-rama?

rama-rama biru yang cantik

rama-rama biru yang cantik

cantik patern rama-rama ni

cantik patern rama-rama ni

rama-rama tumpang siput

rama-rama tumpang siput

bunga tu cantik.. rama-rama tu pon cantik

bunga tu cantik.. rama-rama tu pon cantik

kupu-kupu

kupu-kupu

rama-rama beratur

rama-rama beratur

rama-rama di bunga unggu

rama-rama di bunga unggu

rama-rama menyorok

rama-rama menyorok

blue fall

blue fall

black queen

black queen

black beauty

black beauty

Sekali lagi aku agak terkilan sebab tak tau nama saitifik rama-rama ini semua.. hahaha tunggulah satu masa nanti jika aku berkelapangan aku akan cari semua nama saintifik dia. Lembu cisdel pon berangan nak jadi rama-rama yang cantik

cisdel rama-rama

cisdel berangan nak jadi rama-rama

sumber: ezzal

Kongsi Artikel

61 Responses to Gambar Rama-Rama yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

  1. syahirul says:

    hahaha.. lembu tu takleh blah… haha.. paling lawa glass butterfly.. semat

    • Nur Farah Ain says:

      aq rasa mcm nk tangkap rama2 kat tmn je….atau nk kumpul banyak bunga…….aq suka blue fall tuu dan rama2 yg tak tau namanya :lol_ee: :lol_ee:…..AQ SUKAKAN RAMA2 :D…rama2 bagai satu irama cinta 🙂 tau :embarrassed_ee: :embarrassed_ee: :embarrassed_ee:YG PASTI AQ NK KAMU SEMUA TAHU I LOVE BUTTERFLY :lol_ee: :lol_ee: :lol_ee:HEHEEE :tongue_rolleye_ee: :tongue_rolleye_ee:

    • black love says:

      poyo la bie…. xcntk pown..

  2. EV says:

    serius lawa!

  3. mancai says:

    wow lawa2… thanks

  4. FeeQ says:

    hehe somehow… i love my macro lens XD

  5. malabaek says:

    cantik gilaaaa mcm aku haha

  6. Hayati says:

    wahh.. ini membuatkan aku terasa nak shooting rama2 kat taman rama2 je la topo. hihi

    • admin says:

      shoot la buaya plak.. pastu bg aku.. aku post special kat sini.. hohoho

      • Hayati says:

        hahaha.. bleh2. aku try le nanti. kalau aku da amek gambar ko tak buat special post kat entry ko siap ar.. kihkih,,
        jgn buaya tu ngap tangan aku sudah le. hahhaha 😛

  7. yonna says:

    ya allah..
    blue butterfly…
    subhanallah..
    lawanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

    okay.kali ni lembu kalah hahaa

  8. Dewa Maut says:

    sungguh indah ciptaan ALLAH SWT…

  9. naeila says:

    paling suke black queen
    subhanallah. sume kajdian ALLAH tu cantik

    yer ker nak carik tuh scientifik name tu?

  10. ain says:

    hahahahah
    cantiknya lembu cisdel… 😯

  11. powerPuffGirlz says:

    lumbu cisdel galas beg???? ape kene mengena ngn post rerama? takde pon rama yg galas beg cam lumbu tuh?

  12. farah says:

    suka yang angel butterfly dengan blue fall..cantik sangat

  13. salina says:

    suka rama2.. lagi2 yg color biru tue.. :tongue_laugh_ee:

  14. Syafrizal says:

    Subhanallah. Cantik sungguh ciptaan Allah. Insaf bila melihatnya.

  15. she says:

    blue fall superb!

  16. cantik glass butterfly, blue fall & rama-rama tumpang siput is rare picture.. selalu rama2 pd bunga aje…

  17. aizuddin says:

    memang menakjubkan..lutsinar pun ada.. :gulp_ee:

  18. abdfatah says:

    lembu cisdel mau terbang kaa???

    sungguh indah sekali lagi comel. warna warni seantero alam maya.. ceria mata yang memandang.

    rama-rama yang berterbangan bebas…

    rama-rama cisdel pun comel jugak..

  19. Azizuan says:

    tak pernah aku tengok rama2 berkerumun banyak2..kalau la pernah..bestnya rasa..haha

  20. MIYA says:

    urmm boleh buat hadiah hari guru ni, mesti cikgu i gile terharu. haha =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *