Page 404 Error yang Cool

Published On 28/03/2010 | By cisdel | Rekaan Menarik

Kepada yang tak tahu, error 404 adalah apabila anda tersalah bukak page atau page itu memang tiada di laman web atau blog yang anda bukak itu. Berikut adalah beberapa koleksi 404 error page yang cool. Klik pada gambar untuk sumber

fuelly

fuelly 404

redtag

redtag 404 error page

wufoo

wufoo 404 error page

eternalmoon

eternalmoon 404 error page

instantshift

instantshift 404 error

d20srd.org

d20srd.org 404 error page

suspendedanimations

suspendedanimations 404 error page

homestarrunner

homestarrunner 404 page

dundeeliving.

dundeeliving error 404 page

kevadamson

kevadamson 404 error page

carsonified

carsonified 404 error

acromediainc

acromediainc 404 error

surfingonstatic

surfingonstatic 404 error

apartmenthomeliving

apartmenthomeliving

digitalmash

digitalmash 404 error

Hoho tengok tu betapa semangatnya mereka sampai page 404 pon dibuat dengan sangat detail dan menarik. Page 404 error cisdel.com plak? hehehe klik untuk paparan yang benar.

cisdel 404

cisdel 404

sumber: tutzone, hongkiat

Kongsi Artikel

47 Responses to Page 404 Error yang Cool

  1. DaHLIa says:

    wahhh memang sangat kewl…. :gulp_ee:
    xdelah rasa tension sbb xdapek nk masuk web tu…

  2. Msue says:

    waaa.macam best jer..camner nak buat tue??leh tolong ajr?

  3. FTN says:

    kewlness!!! kreatif sangat mereka-mereka ni 😀

  4. elyaszbha says:

    memang cool, kalau nk buat mcm nih, carilah plugin 404 wordpress :smirk2_ee:

  5. MrRollies says:

    tinypaste nyer 404 pon kreatif !!
    cuba try tgk =P

  6. Zala Wajik says:

    lembu cisdel nak cute. hahahaha

    [memang pon] gagahah

  7. eiyda says:

    knp 404 ek..tak 303 ke 202 ke eyh..hehehhe cisdel 404 satu! :tongue_rolleye_ee: :tongue_rolleye_ee:

  8. huda says:

    cisdel 404 tu yang paling best. eehheheheee :lol_ee:

  9. Hanis says:

    bley tak aku nak wat page 404 je kat blog aku?

    hahaha.

    kasi yg comel2 aje. ~

  10. Amir says:

    smart gambar ni

  11. imran says:

    Memang kreatif! Sampai error page pun customize 8)

  12. rashid says:

    Haha…tak macam 404 error page da…haha,bes-bes

  13. syahirul says:

    semat seh.. sape la leh tlg aku design ni.. hehee

  14. naeila says:

    wau. ni design sendiri ker??
    ade ke jual2.. aku nak yg pling atas tuh, cun gile
    untuk letak kt komp sy.
    x la tensen bile x jumpe server..heheh

  15. sumijelly says:

    :embarrassed_ee: pandai sungguh… mcm mana nak buat kat blog sumi?????

  16. titan says:

    hehe..bagus.bagus.. 8x

  17. syahrilhafiz says:

    woi memang gempak..
    cantik pulak tu..save ah..hehe

  18. aa says:

    bahaya…..
    cuba perhatikan elok2…
    byk dlm pic tu memaparkan 1 mata
    tanda apakah itu? huhu

  19. Agan says:

    :snake_ee: Luchu pula 404 nya…
    jangan dicoba di web ini yah…. 😯

  20. sakera says:

    kreatif n lucu-lucu….. jadi gak bosan yang lihat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *