Gadis Korea Ini Mendapat $9000 USD Sebulan Dengan Hanya Makan Di Hadapan Komputernya

Published On 30/01/2014 | By cisdel | Menarik

Seorang gadis Korea yang cantik bernama Park Seo-yeon aka The Diva berjaya menjana pendapatan mencecah sehingga USD $9000 sebulan hanya dengan makan di hadapan komputernya secara live di hadapan menggunakan webcam. Konsep ini merupakan satu trend yang semakin meningkat naik di Korea. Dengan adanya perkhidmatan seperti ini, seseorang itu tidak akan rasa seperti ditemani walaupun ketika sedang makan berseorangan. Ini juga berkesan pada mereka yang sedang berdiet atau tidak mampu untuk membeli makanan yang enak. Dengan hanya melihat Seo-yeon makan mereka dah berasa puas dan berasa seakan-akan sedang menikmatai makanan berkenaan. Jom kita tengok aksi yang bernilai 9 ribu dollar ini.

kita makan dulu!

kita makan dulu!

makan-makan dapat duit

makan-makan dapat duit, korang hado?

nyum nyum nyum..

nyum nyum nyum..

nak sikit?

nak sikit? hehe

sesi rakaman

sesi rakaman

kena makan setiap hari

kena makan setiap hari.. susah?

jana pendapatan dengan makan

jana pendapatan dengan makan

sesi temubual

sesi temubual dengan Reuters

Macam mana menarik bukan pekerjaan awek Korea ini? Konsep ini mungkin baru tapi rasanya telah lama dipraktikan oleh rancangan-rancangan berunsurkan makanan seperti Jalan-Jalan Cari Makan. Mana taknya bila tengok Qi makan je terus terliur nak cuba juga makanan dekat restoran berkenaan.

cisdel makan rumput dengan peminat

sumber: ufunk

Kongsi Artikel

9 Responses to Gadis Korea Ini Mendapat $9000 USD Sebulan Dengan Hanya Makan Di Hadapan Komputernya

  1. Ummi Hanie says:

    senangnye keje!

    konfem2 kenyang lak tu… 😉

  2. zool says:

    macam-macam cara carik duit sekarang ni/..
    teman orang makan pun boleh buat duit

  3. USUI says:

    siap ada lighting lagi… haha

    • cisdel says:

      lighting tu mungkin masa dia shooting temubual dengan Reuters kot.. atau memang dia pasang biar makanan tu lebih menarik haha. RM30k sebulan kot pendapatan dia, macam-macam boleh beli

  4. makannya banyak ko badanya ideal teruss…apa thu rahasianya..bagi-bagi dong jurus ampuhnya …hee

    kenyang………..narsis…..dapat dut lagii…………hebat yhaaa..???heehe

  5. QZ92 says:

    pompuan ni mencekik je kerja. pehhh…. xrisau jadi gemuk ke ape? maklumlah zaman sekarang zaman berdiet hehehe

  6. wahaha… idenya boleh juga.. tapi untuk dinegara kita nampaknya belum bisa diterapin yang macam ni.. peminatnya sedikit.. 😀

  7. faezzzzzz says:

    say ‘KIMCHI’!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *