Kempen “Like Sebenarnya Tidak Membantu”

Published On 03/07/2013 | By cisdel | Iklan Menarik

Kita sering ada individu atau fan page yang memuat naik gambar atau video dengan caption “1 like untuk 1 doa”, “like tanda simpati” dan sebagainya. Atas sebab yang demikian, kami ngin kongsikan satu kempen anjuran Crisis Relief organization yang menunjukkan bahawa walaupun mendapat sejuta like sekali pon tidak dapat membantu mereka meringankan beban mereka. Ia hanyalah memberi keuntungan kepada individu atau kumpulan yang memuat naik gambar / video itu sahaja. Jom kita tengok gambar-gambar kempen ini.

liking isnt helping

liking isnt helping

liking isnt helping 2

liking isnt helping 2

liking isnt helping 3

liking isnt helping 3

liking isnt helping 4

liking isnt helping 4

Jadi selepas ini jika anda ada nampak gambar sebarang musibah yang melanda lebih baik jika anda doakan yang terbaik untuk mangsa kerana sesungguhnya doa itu adalah senjata bagi orang-orang yang beriman.

cisdel likesumber: ufunk

Kongsi Artikel

4 Responses to Kempen “Like Sebenarnya Tidak Membantu”

  1. titan says:

    hemm..ntahlah. aku no komen menda macam ni..

  2. Denaihati says:

    kes by kes nak like. macam dalam gambar tu, sekurang-kurangnya doakan, terbaik kalau dapat menyumbang.

  3. effort lab says:

    kalau like lembu cisdel, kira camane pulak? haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *