Gambar Ribut Petir yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

Published On 17/05/2013 | By cisdel | Alam

Bila cuaca mendung atau kelihatan seperti hendak hujan pasti ramai orang akan cari tempat berteduh atau lebih enak lagi cari katil untuk tidur. Tetapi berbeza pula dengan seorang jurugambar bernama Sean R. Heavey ini. Beliau adalah jurugambar yang akan menunggu fenomena alam seperti ribut taufan dan cuaca mendung ini untuk menangkap gambar-gambar yang sangat cantik dan menakjubkan. Jom kita lihat koleksi gambar yang diberi nama “Sky, Clouds, and the World Above” ini.

Supercell thunderstorm rolling across the Montana prairie

Supercell thunderstorm rolling across the Montana prairie

Supercell forming on the Montan prairie

Supercell forming on the Montan prairie

macam letupan nuklear pon ada

macam letupan nuklear pon ada

ok yang ini agak menakutkan

ok yang ini agak menakutkan

cantik :)

cantik :)

biasa tengok macam ni dalam filem je

biasa tengok macam ni dalam filem je

macam ombak pon ada

macam ombak pon ada

petir!

petir!

panoramic view

panoramic view

Shelf Cloud

Shelf Cloud

SeanRHeavey11

macam cendawan pon ada hehe

petir tu buatkan gambar ni lagi cantik

petir tu buatkan gambar ni lagi cantik

macam mana cantikkan? Tapi perlu diingatkan gambar-gambar ini semua diambil oleh mereka yang profesional. Segala langkah keselamatan telah mereka pertimbangkan. Korang jangan plak tetiba nampak petir kilat semua capai kamera nak ambil gambar. Bahaya tahu? haha Dah la sekarang nu musim hujan.

cisdel cuaca tak eloksumber: mymodernmet

Kongsi Artikel

3 Responses to Gambar Ribut Petir yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

  1. titan says:

    fuh, memang lawa habis.

  2. siti says:

    bahayanyaaaaaaaaaaaaaaa… but subhanaAllah cantekk

  3. godbles_aini says:

    MashaAllah. sedikit kagum dan geruun. . Nway I wanna share doa yg boleh d amalkn ketika dgr bunyi petir/guruh. “SUBHANAMAY YUSABBIHUR RO’DU WAL MALAIKATI MIN KHIFATIH”. Selamat beramal (^_~)V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *