Makhluk Comel yang Diperbuat Daripada Makanan Seharian

Published On 22/03/2013 | By cisdel | Comel

Kreativiti manusia memang sangat hebat dan mampu menghasilkan pelbagai benda yang unik dan menarik. Jika Sebelum ini kami ada kongsikan koleksi gambar hasil kreativiti Hong Yi daripada barang makanan, kali ini kita lihat kreativiti Vanessa Dualib pula, seorang jurugambar dari Brazil. Dalam Projek yang diberi nama Brincando Com a Comida (Playing With Food) ini, Vanessa menghasilkan pelbagai makhluk comel daripada makanan seperti ubi kentang, kacang pis, roti dan sebagainya.

VanessaDualib1

sotong kentang

lada comel

haha comel lada ni

putera katak comel

putera katak comel

lebah

lebah

ikan buntal

ikan buntal

VanessaDualib5

Burung dari buah peach

VanessaDualib6

makhluk pelik haha

VanessaDualib7

seekor lagi ikan

merak cantik

merak cantik

VanessaDualib8

pepatung peas

walrus

walrus

badak air

badak air

VanessaDualib11

burung apa ni?

siput babi comel

siput babi comel

ular melingkar

ular melingkar

belangkas ke ikan pari

belangkas ke ikan pari?

ladybug comel

ladybug comel

kura-kura roti

kura-kura roti

Macam mana comelkan? Boleh la anda cuba lepas ni mungkin untuk makanan anak-anak anda ke supaya mereka seronok nak makan. Tapi ingat jangan membazir pulak ye makanan ni lepas dah tak berjaya buat hehe.

cisdel gemuk banyak makansumber: web Vanesa Dualib via mymodernmet

Kongsi Artikel

4 Responses to Makhluk Comel yang Diperbuat Daripada Makanan Seharian

  1. Orang Akaun says:

    mindblowing for sure!

  2. diana says:

    hahah..comel2 la..ladybug paling comel..

  3. siti says:

    wahh seramlaa tengok walrus tuuu ,, tapi comel gak…=)

  4. Denaihati says:

    buat hantaran pun sesuai, kecuali yang bentuk katak…hee

Leave a Reply to Denaihati Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *