Penjara di Belanda yang Ditukar Menjadi Hotel Mewah

Published On 23/02/2013 | By cisdel | Senibina Menarik

Het Arresthuis adalah penjara kurun ke 19 yang ditukar menjadi hotel mewah di Belanda. Penjara yang dahulunya mempunyai 150 bilik sel telah ditukarkan menjadi hotel dengan 36 bilik mewah dan 7 suite termasuklah empat suite istimewa yang dikenali sebagai “The Director”, “The Jailer”, “The Lawyer” dan “The Judge”. Nak tengok macam mana rupa penjara lepas ditukarkan menjadi hotel mewah? Teruskan membaca post ini.

hotel mewah dari penjara

percaya atau tidak ini dulu bekas penjara

hotel mewah

pandangan dari luar nampak macam penjara / istana pon ada

hetarresthuis4

sel ditukar jadi bilik hotel mewah

koridor

koridor, panjang meja makan dia hehe

hetarresthuis5

salah satu bilik hotel

hetarresthuis6

best jugak dok dalam penjara ni hehe

hetarresthuis7

bilik gelap

hetarresthuis8

agaknya ada tak bekas banduan menginap dekat sini?

hetarresthuis9

bilik air

hetarresthuis10

pintu sel masih dikekalkan

hetarresthuis11

conteng-conteng berapa hari lagi nak keluar hehe

Boleh tahan jugak hotel mewah ni jugak ye hehe agaknya kalau Penjara Pudu tak roboh dulu tapi dijadikan hotel ada ke orang nak datang menginap ye? hehe

cisdel kandang mewah

sumber: web Het Arresthuis, via mymodernmet

Kongsi Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *