buka payung

Airblow 2050: Rekaan Konsep Payung Lutsinar yang Sangat Cool

Published On 21/01/2013 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Payung adalah sesuatu alat yang sangat penting dalam kehidupan kita seharian. Ia dapat membatu dan melindungi kita daripada panas terik dan juga ketika hujan lebat. Tanpa payung pasti kita tidak dapat melakukan sebarang aktiviti di luar ketika waktu hujan. Tapi adakah payung benar-benar sangat praktikal sekarang? Hehe post kali ini kami akan kongsikan satu evolusi rekaan konsep payung yang lutsinar dan dikatakan lebih praktikal dan dapat mengatasi kelemahan yang ada pada payung sekarang. Mempersembahkan; Airblow 2050.

payung praktikal

adakah payung benar-benar praktikal?

rekaan payung

bagai mana kalau adanya payung yang tiada fabrik?

idea rekaan

idea rekaan

airblow 2050

mempersembahkan airblow 2050

rekaan airblow 2050

dibuat menggunakan teknologi Dyson

bagaimana ia berfungsi

bagaimana ia berfungsi

buka payung

buka payung

payung lutsinar

payung lutsinar yang boleh melindungi anda daripada hujan lebat

kegunaan harian

rekaan yang elegan

Macam mana cool kan? Untuk pengetahuan anda rekaan ini dihasilkan oleh pelajar berusia 22 tahun dari Perancis bernama Quentin Debaene. Rekaan yang menggunakan Dyson Digital Motor ini juga telah mendapat anugerah James Dyson iaitu pencipta motor Dyson itu sendiri.

lembu cisdel lutsinar

sumber: coroflot

Kongsi Artikel

5 Responses to Airblow 2050: Rekaan Konsep Payung Lutsinar yang Sangat Cool

  1. Orang Akaun says:

    so, semakin lebat hujan, semakin kuat dia kena blow. aku tak yakin benda ni boleh beat graviti air hujan..haha

  2. puanbee says:

    macam tk meyakinkan jek , tp memang simple dan elegen ..

  3. Wanrazin94 says:

    Klau saya ada benda nie, saya wat sapu sampah

  4. nurul says:

    kalau panas terik cmna plak nk pakai ni?hujan rintik je boleh pakai..

Leave a Reply to Wanrazin94 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *