Gambar Menara Telefon Bimbit Menyamar Jadi Pokok

Published On 04/01/2013 | By cisdel | Senibina Menarik

Telefon bimbit dah menjadi satu medium komunikasi yang sangat popular masa kini. Di Malaysia sahaja dijangka terdapat lebih 37 juta pengguna telefon bimbit berdasarkan statistik yang dikeluarkan SKMM pada April 2012. Jadi menara-menara telefon ini sangat perlu untuk memastikan liputan servis telco dapat digunakan secara menyeluruh. Oleh kerana banyak sangat menara yang wujud, mereka menukarkan menara berkenaan dan menyamarkan ia menjadi seperti pokok untuk tidak mencacatkan pemandangan alam semulajadi yang indah.

Camouflaged-Cell-Towers-03

kepung tak nak kasi monyet panjat hehe

Camouflaged-Cell-Towers-04

cantik jugak la dia buat macam ni

Camouflaged-Cell-Towers-05

mesti clear je liputan dekat sini hehe

Camouflaged-Cell-Towers-06

siap ada dahan-dahan lagi tu -.-

Camouflaged-Cell-Towers-02

tinggi betul kaktus ni haha

Camouflaged-Cell-Towers-07

takde budget nak letak daun?

Camouflaged-Cell-Towers-10

macam pokok krismas pon ada hehe

Camouflaged-Cell-Towers-11

yang belakang tu semua pokok betul hehe

Camouflaged-Cell-Towers-12

daun belum tumbuh? hehehe

Camouflaged-Cell-Towers-13

memang lambat la lagi nak tumbuh daun tu hehe

Camouflaged-Cell-Towers-14

cantik pemandangan ni hehe

Camouflaged-Cell-Towers-15

jangan kena tebang dah la hehe

Camouflaged-Cell-Towers-15

siap ada tangga senang nak panjat hehe

Camouflaged-Cell-Towers-17

yang ni macam rupa alien je

Camouflaged-Cell-Towers-01

fuhh yang paling tinggi sekali

Dekat Malaysia rasanya tiada menara yang buat teknik penyamaran macam ni kan? Mungkin orang Malaysia suka tengok menara tu semua tak payah susah payah nak menyamar bagai hehe.

cisdel menyamar pokok

sumber: amusingplanet

Kongsi Artikel

3 Responses to Gambar Menara Telefon Bimbit Menyamar Jadi Pokok

  1. Eh kat malaysia ada lah. tapi tak banyak tempat ada

  2. hafizmd says:

    Kat Malaysia, semuanya jelas dan terang itulah menara…hehe

    Ada jugak jumpe, jenis menara bercabang, tp ttp nampak menara =)

  3. ohcikgu says:

    kat malaysia punya takde ke?

Leave a Reply to Marzuki Kamal Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *