Koleksi Kek Hari Jadi yang Sangat Cool dan Menarik

Published On 17/12/2012 | By cisdel | Comel, Rekaan Menarik

Kek hari jadi (birthday cakes) adalah hidangan yang sering dimakan ketika menyambut majlis hari jadi. Sejarah kek hari jadi ini dikatakan bermula dari Jerman pada kurun ke 15 dan mengalami inovasi yang semakin berkembang pesat sehingga kini. Sekarang ni kek hari jadi ada ada pelbagai variasi dan pelbagai bentuk yang unik dan menarik. Dalam post ini kami kongsikan beberapak rekaan birthday cakes yang sangat cool kalau anda tengok pon pasti teruja punya hehe.

kek hari jadi

kek hari jadi

kek kucing

comelnya!!! kek kucing ni

kek takut

err menakutkan pulak kek ni haha

kill bill cake

kill bill cake

lamp cake

lampu aladin hehe

movie cake

untuk peminat filem

peacock cake

cantiknya burung merak ni

pirate of caribean cake

Kek Davy Jones hehe

pumpkin cake

pumpkin cake

sewing machine cake

mak-mak mesti suka kek ni hehe

ship cake

kek kapal lanun

skull cake

tengkorak tu boleh makan tak? hehe

skull cake

kek sushi

skull cake

pelukis mesti suka kek paint tube ni hehe

alice in wonderland cake

alice in wonderland cake

birthday cakes

angry birds birthday cakes

book cake

buku apa ni ye?

corset cake

mahal korset ni haha

kasut kek

gadis-gadis mesti suka kek ni kan? hehe

Macam mana teruja tak tengok hiasan kek tu semua? Ada rasa macam nak sambut birthday je bila tengok kek ni semua? haha tak  puas tengok kek ni semua? Apa kata korang tengok kek bentuk jantung ni pulak hehe sangat realistik! Lepas ni boleh la belajar cara-cara nak buat kek ye.

lembu cisdel makan kek

sumber: birthday cakes toxel, barnorama

Kongsi Artikel

6 Responses to Koleksi Kek Hari Jadi yang Sangat Cool dan Menarik

  1. nurafiqah says:

    kek buku tu dlm citer harry potter kalau x silap :)

  2. auc says:

    kek hari jadi zombie tu rasanya tak makanlah…. :)

  3. Denaihati says:

    kek 2 kepala orang tu kalau buat kek harijadi boleh jadi mimpi ngeri….heee

  4. kimmy says:

    macam mana nak potong kek-kek ni? hahaha

  5. akubiomed says:

    Macam mana hendak makan nih? :-)

  6. sweetkurma says:

    aduiii tang kek yang ganazzzz tu agak2 boleh makan ker
    hiks
    kreatif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *