SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

Published On 11/10/2012 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Baru-baru ini Samsung mengeluarkan Galaxy Beam dengan fungsi projektor yang terbina didalamnya. Telefon pintar berkenaan menarik minat ramai orang kerana mereka boleh menajadikan mana-mana dinding seperti panggung wayang dengan bantuan projektor berkenaan. Post kali ini kami nak berkongsi satu lagi gajet dengan fungsi projektor di dalamnya. Ia bukan telefon pintar atau tablet tetapi merupakan satu kereta pintar konsep bernama SMART ForStars. Kereta yang diperkenalkan di Paris Autoshow baru-baru ini menarik minat ramai pengunjung kerana keunikkannya.

smart forstars

Pandangan hadapan smart forstars, macam kereta pintar biasa

smart forstars pandangan belakang

smart forstars pandangan belakang

ruang dalaman smart forstars

kita tengok sikit ruang dalaman dia

dashboard dan stereng

dashboard dan stereng

meter berkilat

fuhh meter dia berkilat haha

projektor terbina

nampak tak projektor dia tu

cari mana-mana dinding dan paparkannya hehe

cari mana-mana dinding dan paparkannya hehe

Megah menyusur di jalan raya

Megah menyusur di jalan raya.. Alam siber teknologi terkini hehe

berkilat cantik

berkilat cantik

80 kuasa kuda enjin elektrik dan kelajuan maksima 128.7 KM/H

80 kuasa kuda enjin elektrik dan kelajuan maksima 128.7 KM/H

dkuasakan dengan bateri 17.6 kWh

dkuasakan dengan bateri 17.6 kWh

comel je kereta ni haha

comel je kereta ni haha

jom test drive

jom test drive

Walaupun hanya ada tambahan projektor sahaja tapi ia merupakan satu konsep yang sangat menarik! Lepas ni boleh la duduk tunggu dekat parking lama-lama sambil tengok wayang dengan orang lain haha.

cisdel kereta projektor

sumber: engadget, ufunk

Kongsi Artikel

One Response to SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

  1. OrangAkaun says:

    mohon jangan conteng dinding lagi lepas ni..hahaha

Leave a Reply to OrangAkaun Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *