SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

Published On 11/10/2012 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Baru-baru ini Samsung mengeluarkan Galaxy Beam dengan fungsi projektor yang terbina didalamnya. Telefon pintar berkenaan menarik minat ramai orang kerana mereka boleh menajadikan mana-mana dinding seperti panggung wayang dengan bantuan projektor berkenaan. Post kali ini kami nak berkongsi satu lagi gajet dengan fungsi projektor di dalamnya. Ia bukan telefon pintar atau tablet tetapi merupakan satu kereta pintar konsep bernama SMART ForStars. Kereta yang diperkenalkan di Paris Autoshow baru-baru ini menarik minat ramai pengunjung kerana keunikkannya.

SMART ForStars video projector 5 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

Pandangan hadapan smart forstars, macam kereta pintar biasa

SMART ForStars video projector 6 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

smart forstars pandangan belakang

SMART ForStars video projector 7 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

kita tengok sikit ruang dalaman dia

SMART ForStars video projector 8 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

dashboard dan stereng

SMART ForStars video projector 13 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

fuhh meter dia berkilat haha

SMART ForStars video projector 3 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

nampak tak projektor dia tu

SMART ForStars video projector 2 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

cari mana-mana dinding dan paparkannya hehe

SMART ForStars video projector 1 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

Megah menyusur di jalan raya.. Alam siber teknologi terkini hehe

SMART ForStars video projector 12 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

berkilat cantik

SMART ForStars video projector 11 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

80 kuasa kuda enjin elektrik dan kelajuan maksima 128.7 KM/H

SMART ForStars video projector 10 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

dkuasakan dengan bateri 17.6 kWh

SMART ForStars video projector 9 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

comel je kereta ni haha

SMART ForStars video projector 4 SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

jom test drive

Walaupun hanya ada tambahan projektor sahaja tapi ia merupakan satu konsep yang sangat menarik! Lepas ni boleh la duduk tunggu dekat parking lama-lama sambil tengok wayang dengan orang lain haha.

cisdel kereta projektor SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

sumber: engadget, ufunk

Kongsi Artikel

One Response to SMART ForStars: Kereta Konsep Dengan Fungsi Projektor Terbina

  1. OrangAkaun says:

    mohon jangan conteng dinding lagi lepas ni..hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>