RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

Diterbitkan Pada 08/10/2012 | Oleh cisdel | Gajet & Teknologi

Kamera analog adalah kamera yang menggunakan filem untuk merakamkan gambar dan selepas itu filem berkenaan perlu dicuci untuk mendapatkan gambar. Pada masa kini kamera analog semakin meningkat naik semula dengan populariti kamera lomo. Post kali ini kami nak kongsikan produk RE 35 yang boleh menggantikan filem untuk kamera analog anda. Walaupun ia hanyalah rekaan konsep sahaja tapi ia sangat cool!

RE 35 Digital Cartridges for old analog camera 4 RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

RE 35

RE 35 Digital Cartridges for old analog camera 6 RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

bungkusan cantik!

RE 35 Digital Cartridges for old analog camera 5 RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

masukkan dalam kamera lepas tu boleh transfer masuk pc hehe

RE 35 Digital Cartridges for old analog camera 3 RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

I’m Back!

RE 35 Digital Cartridges for old analog camera 2 RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

Catrij untuk kamera analog 35 mm

RE 35 Digital Cartridges for old analog camera 1 RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

fuhh smart!

Cool kan benda ni? Kalau ada ni tak payah susah payah nak pi hantar filem pi cuci, jimat masa jimat kos. Tapi malangnya RE 35 ini hanyalah satu rekaan konsep sahaja dan dikeleuarkan sebagai prank sempena April Fool. Tapi secara positifnya kalau idea tu dah ada pasti satu hari nanti akan ada juga orang yang hasilkan produk ini. Sama-sama la kita tunggu ye hehe

cisdel pasang filem RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

sumber: ufunk, RE-35

Kongsi Artikel

3 Responses to RE 35: Rekaan Konsep Filem Digital untuk Kamera Analog Anda

  1. hebat…

    pasni takyah guna digital kamera yg kualiti kurang memuaskan.

    tapi takkan prank kot…. huhuhu

    • admin berkata

      malangnya ia memang prank tapi kalau idea ni dah muncul, satu hari nanti pasti akan jadi kenyataan juga

  2. Pingback: RE 35: Filem Digital untuk Kamera Analog Anda | Apesal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>