Seorang Lagi Budak Perempuan yang Jadi Mangsa Kreativiti Ayahnya

Published On 30/09/2012 | By cisdel | Comel, Menarik

Masih ingat dengan kisah Kristin dan Kayla yang menjadi mangsa kreativiti ayah mereka? Kali ini kita tengok hasil kreativiti Dave Engledow pula yang bermain dengan anak perempuannya yang sangat comel. Koleksi gambar-gambar yang sangat comel ini memaparkan gelagat beliau dan anaknya, Alicia Bee merupakan satu projek untuk dipaparkan dalam kalendar 2013. Projek yang diberi nama “World Best Father” ini bakal mendapat dana melalui Kickstarter dan akan diterbitkan tak lama lagi. Jom kita tengok gelagat comel ayah dan anak perempuannya ini.

work out partner

work out partner

turkey time

perghh Alice pakai apa tu nak potong ayam haha

the big storm

Perghh kejam betul haha.. Alice muka takut je -.-

telinga comel

gigit telinga dia!

smoothie

buat smoothie

race lap

berlumba dekat dapur hehe

potty mouth

swearing jar hahaha menarik idea ni!

pizza night

perghh habis jari bapak dia -.-

peti ais

tunggang terbalik anak dia -.-

memasak

masak cekodok pisang ke tu? haha

marshmellow

perghh habis marshmellow dia haha

mari memasak

ok dah siap Alice masak cili

makan

makan!

lawn care

Alice potong rumput ayah dia dok relax je hehe

iron baju

habis baju dia iron -.-

IQ test

IQ test hahaha

house cleaning

mari kemas rumah haha

home x-ray

Alice telan cawan -.-

hammer time

terkena jari sakit tu -.-

future olympian

boleh jadi Pandelela Rinong bila dah besar nanti ni hehe

demam olimpik

training untuk jadi atlet olimpik masa depan haha

flush

habis dia flush semua -.-

feeding time

masa untuk makan.. errr -.-

father's day breakfast

father’s day breakfast

dish washer

kena buli jadi tukang basuh pinggan hehe

diaper duty

kena tukar lampin hahaha

birthday

happy birthday! ntah birthday siapa ntah haha

bath time

err mandi dalam washing machine -.-

ballet master

nak jadi ballet master haha

baby sitter

Alice jadi baby sitter -,- apa la agaknya nasib baby tu nanti

arm wrestling

gusti lengan haha cuba teka siapa menang haha

Macam mana comelkan gelagat mereka dua beranak ini hahaha. Ada banyak lagi koleksi gambar kreatif mereka berdua, kalau nak tengok semua sila layari sumber kami. Banyak sangat woo tak larat nak upload banyak-banyak dalam blog ni hehe.

cisdel bapak

sumber: galeri Dave Engledow, kickstarter

Kongsi Artikel

5 Responses to Seorang Lagi Budak Perempuan yang Jadi Mangsa Kreativiti Ayahnya

  1. Eydanur says:

    sangat comeyyyy ! :)

  2. haha. Comelnya. Bapa gila, anak pun ikut gila. haha

  3. samdaddycool says:

    best.. memang smart semua gambar-gambar tu. Camni aku kena kumpul duit beli dslr

  4. akubiomed says:

    Wah menarik photoshoot anak beranak. :-)

  5. Pingback: Seorang Lagi Budak Perempuan yang Jadi Mangsa Kreativiti Ayahnya | Apesal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *