Gambar-gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2012

Published On 25/09/2012 | By cisdel | Alam

Baru je beberapa lepas kami cerita tentang gambar-gambar yang sangat cantik yang beranding dalam Pertandingan Foto National Geographic 2011. Hari ini kami telah berjaya jumpa koleksi gambar-gambar yang masuk bertanding untuk sesi 2012 pulak. Fuhh seperti biasa sangat cantik dan menakjubkan! Ada beberapa kategori yang dipertandingkan, untuk post kali ini kami kongsikan 50 gambar penyertaan yang sangat cantik dan boleh membuatkan korang semua terpukau hehe.

gambar rama-rama

gambar rama-rama memang selalunya cantik!

bergolek-golek tepi gunung

bergolek-golek tepi gunung hehehe

atap cantik

fuhh cantik betul atap rumah dia!

hutan terbakar

err dekat bawah tu api ke?

budak comel mengendap

hehehe mengendap apa tu? comel je ~.~

rumput

rumput kan ni? haha

musang

musang

pemandangan cantik

cantiknya pelangi!

gajah kena serang

err gajah tu kena serang ke?

jet membelah awan

jet pejuang membelah awan

iceberg?

iceberg?

harimau serang orang

err macam mana dia boleh dapat gambar kena serang ni -.-

fun fair belakang kubu?

fun fair belakang kubu?

fuhh rambut dia

fuhh rambut dia

teknik penyamaran

teknik penyamaran fuhh

ekspidisi berwarna-warni

ekspidisi berwarna-warni

harimau main air

seronok betul harimau ni main air hehe

bulan besar

besarnya bulan :)

gambar dalam air

fuhh cantik betul gambar dalam air ni

fuhh awan dia

fuhh awan dia

singa macho

fuhh macho betul singa ni hehehe

gambar cantik

gambar cantik

mentadak mentadu

mentadak mentadu macam mana enkau tidur hehehe

24-national-geographic_mini

national geographic photo contest

gambar serigala

serigala ni macam dalam cerita red riding hood je hehe

gambar rusuhan

rusuhan ke ni?

langit cantik

langit cantik

kanggaroo boxing

kangaroo lawan boxing hehe

gambar cantik

gambar cantik

burung bangau terbang

burung bangau terbang

gambar penyu

gambar penyu

gambar retro

ada rupa macam Drogba la plak yang kiri tu hehe

gambar kilat

fuhh gambar kilat

semut labah-labah

err gambar semut ke labah-labah ni?

buaya makan biawak

buaya makan biawak hehehe

2 bulan

2 bulan?

angsa malu

hikhikhik malulah ~.~

gambar klasik

fuyo gambar ni sangat cantik dan penuh makna

banyak maksud tersirat dalam gambar ni

banyak maksud tersirat dalam gambar ni

ais di tengah lautan

ais di tengah lautan

buaya

yang kat tepi tu buaya, yang kat tengah tu apa?

bergaduh bereput apa tu bang?

bergaduh bereput apa tu bang?

lawan pedang

fuhh berapi-api lawan pedang

berendam kepala

seronok betul berendam kepala

dekat mana dia ambil gambar ni?

dekat mana dia ambil gambar ni?

anak burung comel

comel je anak burung ni :)

dolphin comel

dolphin comel

American Football

American Football

mandi kerbau

mandi kerbau hehehe

nak bawak basikal

nak bawak basikal sampai mana tu pakcik?

Macam mana cantikkan? Tapi rasanya gambar penyertaan tahun lepas lebih cantik lagi. Mungkin ada lagi gambar cantik-cantik yang kami terlepas pandang kot. Pemenang untuk pertandingan ini masih belum diumukan lagi, kalau dah ada pemenang nanti kami kemas kini ye :)

cisdel kamera besar

sumber: barnorama

Kongsi Artikel

2 Responses to Gambar-gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2012

  1. azuanisudin says:

    yg last pic tu.. taken from photographer malaysia :)

    http://www.flickr.com/photos/nadlyaizat/

  2. Pingback: Gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2012 | Apesal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *