Gambar Makanan yang Dilihat Menggunakan Microskop

Published On 21/09/2012 | By cisdel | Menarik

Kami di cisdel.com memang gemar untuk kongsikan gambra makanan yang sedap-sedap dan menyelerakan. Post kali ini berbeza sedikit, walaupun ia tetap makanan tapi kami nak kongsikan gambar makanan yang dilihat dan dibesarkan mengguna mikroskop berkali-kali ganda sampai nampak segala mikroorganisme dia. Sangat cool dan juga mungkin sangat menakutkan. Sila la tengok post ini sampai habis ye heheh

Pop Tart (450x pembesaran)

Pop Tart (450x pembesaran)

Kismis (35x pembesaran)

Kismis (35x pembesaran)

garam (45x pembesaran)

garam (45x pembesaran)

daun saderi (85x pembesaran)

daun saderi (85x pembesaran)

fortune cookie (150x pembesaran)

fortune cookie (150x pembesaran)

biji kiwi (320x pembesaran)

biji kiwi (320x pembesaran)

tomato kering (250x pembesaran)

tomato kering (250x pembesaran)

passionfruit (32x pembesaran)

passionfruit (32x pembesaran)

kek coklat (320x pembesaran)

kek coklat (320x pembesaran)

daun nenas (85x pembesaran)

daun nenas (85x pembesaran)

vitamin c (50x pembesaran)

vitamin c (50x pembesaran)

badam (110x pembesaran)

badam (110x pembesaran)

ekor udang (230x pembesaran)

ekor udang (230x pembesaran)

Onion ring (300x pembesaran)

Onion ring (300x pembesaran)

Oreo (15x pembesaran)

Oreo (15x pembesaran)

tunas brussel (110x pembesaran)

tunas brussel (110x pembesaran)

manik-manik warna warni buat hiasan kek tu (65x pembesaran)

manik-manik warna warni buat hiasan kek tu (65x pembesaran)

bunga lawang (14x pembesaran)

bunga lawang (14x pembesaran)

blueberry (19x pembesaran)

blueberry (19x pembesaran)

bawang (230x pembesaran)

bawang (230x pembesaran)

lobak (60x pembesaran)

lobak (60x pembesaran)

biji kopi (80x pembesaran)

biji kopi (80x pembesaran)

kobis unggu (27x pembesaran)

kobis unggu (27x pembesaran)

kelapa parut (90x pembesaran)

kelapa parut (90x pembesaran)

Red licorice (20x pembesaran)

Red licorice (20x pembesaran) – apa ni?

gula (15x pembesaran)

gula (15x pembesaran)

daun saderi (85x  pembesaran)

daun saderi (85x pembesaran)

kulit pisang (210x pembesaran)

kulit pisang (210x pembesaran)

Macam mana cool kan? Lepas ni kalau ada subjek sains boleh la cuba sendiri letak makanan dekat mikroskop tu ye, baik-baik jangan sampai kantoi dengan cikgu pulak nanti hehehe

cisdel makanan je

sumber: izismile

Kongsi Artikel

3 Responses to Gambar Makanan yang Dilihat Menggunakan Microskop

  1. Affan says:

    Tengok yang kek coklat. Yang putih2 tu gula kan?
    Banyaknyee gula. haha

  2. Pingback: Gambar Makanan yang Dilihat Menggunakan Microskop | Apesal.com

Leave a Reply to admin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *