Model Makanan Bersaiz Mini yang Sangat Realistik

Published On 08/05/2012 | By cisdel | Rekaan Menarik

Rupa bentuk makanan yang cantik dan menyelerakan mampu untuk membangkitkan selera seseorang. Walaupunya rasanya masih belum diketahui tapi rupanya sahaja dah mampu untuk menjamu selera. Post kali ini bukan tentang makanan tapi tentang model makanan miniatur yang sangat realistik. Kalau kami tak nyatakan makanan ini semua palsu pasti anda ingat ia makanan sebenar kerana perinciannya yang sangat teliti dan menakjubkan. Tak percaya sila la tengok sendiri.

gambar buah-buahan

buah-buahan haha pisang tu perghhh

blueberry pie

blueberry pie ~.~ perghh mengundang air liur betul

pastery

kekek haha siap ada pisau bagai

sedapnya kek ~.~

sedapnya kek ~.~

buah lemon

buah lemon

pasteri

haishh korang tak meleleh ke air liur tengok ni -.-

daging

tak ingat apa nama meal ni -.-

buah labu

buah labu haha nice siap ada biji bagai

kek pelangi

seekor ayam

hambik, sekor ayam dia bagi

waffle

waffle ~.~ limau kat tepi yang tak boleh blah tu

makanan

makanan dan makanan lagi

tortilla

tortilla - fold over

kucing buat biskut

kucing ni pon sibuk nak buat biskut

kek lagi

kek lagi, tapi yang ni macam tak sedap je haha

biskut dalam jar

biskut dalam jar

daging

daging

apakah makanan ini?

apakah makanan ini?

telur dan bacon

telur dan bacon

pastery lagi

pastery lagi

macaroons

macaroons

mini donut

mini donut

sushi!

sushi!

roti, jem dan mentega kacang

roti, jem dan mentega kacang

sushi lagi

sushi lagi

kek hari jadi

kek hari jadi

cupcakes!

cupcakes!

waffle yang menyelerakan

waffle yang menyelerakan

Macam mana? Dah rasa lapar? Seperti yang dinyatakan di atas, semua makanan ini hanyalah model sahaja yang nampak sangat realistik. Ia biasanya dibuat perhiasan seperti cincin, anting-anting dan sebagainya. Ingat post cincin berbentuk makanan yang menyelerakan dulu? haa itulah salah satu contoh aplikasi dia hehe.

cisdel buah gergasi

sumber: ufunk

Kongsi Artikel

10 Responses to Model Makanan Bersaiz Mini yang Sangat Realistik

  1. OrangAkaun says:

    masak pakai mikroskop ka apa ka?

  2. Si matatajam says:

    Cute lar…..so kreatif…

  3. ain dzaya says:

    creatif bagai….tp bole mkn ker?
    lembu cisdel pun nak jugk..ehhee

  4. Ikhtiar Shah says:

    original kah?mantopp..betul2 mini nih.hehe

  5. tutti says:

    npk mcm betul terliur plak

  6. nadh says:

    mmg mengundang lapar yg amat…

  7. Najwa says:

    hmm dah lama cari gmbr makanan kecik2 macam ni….
    lawa sangat dan nampak sedap ^^

  8. Pingback: Smartphone Stand Berbentuk Sushi yang Sangat Realistik | cisdel.com

  9. Leo Cirrocumulus says:

    ahaaa… chomeynyer makanan tuh… kecik, comel n realistik!
    :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *