Elven Forest yang Sangat Menakjubkan, Lokasi Penggambaran The Lord of the Ring

Published On 18/04/2012 | By cisdel | Alam

Setiap orang yang menonton filem Lord of the Ring pasti akan berasa kagum dengan set penggambaran filem berkenaan yang sangat menakjubkan. Set penggambaran yang dipenuhi dengan keindahan alam flora dan fauna memang pasti berjaya memikat hati penonton. Untuk pengetahuan, penggambaran filem berkenaan dijalankan di Elven Forest, New Zealand. Berikut adalah beberapa gambar menarik di sekitar hutan Elven tersebut. Semoga terkesima :)

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-001

dedaun yang ditiup hembusan bayu.. cewah~

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-002

macam menakutkan la plak pokok ni hohoho

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-003

Elven Forest 3

Elven Forest 4

Elven Forest 4 - seronok kalau dapat berkelah kat sini

Elven Forest 5

seronok je pakcik tu baca buku kat situ

Elven Forest 6

ada lembu menyorok dalam gambar ni haha sila cari

Elven forests 7

dapat jalan dekat sini best wooo

Elven forests 8

walaupun tak hijau, ia tetap cantik

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-009

cantik pokok ni :)

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-010

dah malam..

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-011

pokok.. pokok.. dan pokok lagi

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-012

hutan ni terletak di South Island, New Zealand

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-013

subhanAllah ~ cantiknyaaa

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-014

jalan menuju masa depan yang cerah haha

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-015

set ni macam biasa nampak dalam cerita Cave of Golden Roses kot

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-017

jambatan apa plak ni hohoh

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-016

Elven Forest yang sangat menakjubkan

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-018

pencahayaan gambar ni sangat mantap

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-019

ada amoi comel bawak payung dekat hujung jambatan ni hohoho

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-020

cantiknya~

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-021

pagar

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-022

permandangan macam ni biasa nampak kat Melaka hehe

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-023

tepi tasik

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-024

fuhh macam berada di alam fantasi

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-025

ambil gambar untuk kahwin cantik ni

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-026

set ni macam biasa nampak jugak dalam filem.. cantik woo

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-027

pokok hijau..

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-028

Elven Forest

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-029

bila la pokok ni nak berbuah agaknya..

An-Amazing-Elven-forests-in-New-Zealand-030

siapa hebat tolong baca apa signboard dia tulis hehe

lokasi penggambaran Lord of the Ring

lokasi penggambaran Lord of the Ring

Macam mana cantik dan menakjubkan bukan alam ciptan tuhan yang maha esa ni, maka jagalah ia sengan sebaiknya hehe.. Jangan buang sampah merata-rata, jangan bakar sampah di kawasan terbuka dan lain-lain lagi :)

cisdel santai

sumber: funsterz

Kongsi Artikel

4 Responses to Elven Forest yang Sangat Menakjubkan, Lokasi Penggambaran The Lord of the Ring

  1. are_rull says:

    subhanallah..
    mmg canti2k pemandangan..
    tp..hehehe nmpk mcm x real pulak..

  2. OrangAkaun says:

    photo enhancement semua pon cantik
    kalau stock punya sumpah creepy..kena pulak malam..haiyyee

  3. maiden_blush says:

    SubhanAllah, cantiknye!Aku tgk kt National Geography, tmpt2 camni mesti byk beruang yg ganas2.. Tp, walau cane pun, mmg cantik.. Kagumnye dgn ciptaan Allah! :)

  4. Ekal says:

    kalau aku kaya macam donald trump, hujung minggu je, mesti aku naik helikopter, “campinng” kat sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *