Gambar Makanan Tengah Hari Kanak-kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Diterbitkan Pada 13/04/2012 | Oleh cisdel | Trivia

Setiap negara mempunyai gaya hidup dan budaya yang berbeza. Perbezaan inilah yang menjadikan setiap negara unik dan mempunyai banyak kepelbagaian menarik contohnya seperti makanan. Suatu ketika dahulu kami pernah kongsikan koleksi menu apa yang orang dari seluruh dunia makan. Post kali ini kami nak kongsikan menu yang lebih spesifik lagi, makan tengah hari bagi kanak-kanak sekolah di seluruh dunia. Ia mungkin tidak berapa tepat tapi cukup sekadar pengetahuan tambahan yang agak berguna icon smile Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

School lunches around the world for Childrens Brazil1 Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Brazil - nasi, kacang, roti, daging, sayur dan pisang

School lunches around the world for Childrens China Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

China - Nasi, ikan goreng, sayur, sos tomato dan sup

School lunches around the world for Childrens Czech Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Czech Republic - nasi, sup, chicken goulash, pencuci mulut, jus dan teh panas

School lunches around the world for Childrens Filipina Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Filipina - nasi, kuah dan kaval (makanan tradisi- non halal)

School lunches around the world for Childrens France Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

France - roti Perancis, salad, couscous (semolina & lauk - makanan kegemaran no 3 di France)

School lunches around the world for Childrens Haiti Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Haiti - nasi beras perang dan kekacang

School lunches around the world for Childrens honduras Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Honduras - bubur nasi

School lunches around the world for Childrens India Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

India - nasi, kari bendi masala.. err kenapa takde roti ye capati ke

School lunches around the world for Childrens Japan Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Japan - mee, udon, chikuwa (sosej ikan) limau dan susu

School lunches around the world for Childrens Korea Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Korea Selatan - kimchi, sammjang (sup kacang), kobis

School lunches around the world for Childrens Malawi Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Malawi - nasi, kacang dan sayur-sayuran

School lunches around the world for Childrens Malaysia Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Malaysia - Mee goreng, buah dan jus (kaya betul orang Malaysia minum vegood kahkahkah)

School lunches around the world for Childrens Rusia Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Rusia - vermicelli soup, telur dadar dan buah-buahan

School lunches around the world for Childrens Slovakia Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Slovakia - roti, mackerel, tomato, kiwi, epal dan kek

School lunches around the world for Childrens sngapore Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Singapura - nasi, telur dadar, timun, sayur campur, ayam, ikan bilis dan lain-lain lagi

School lunches around the world for Childrens Sweeden Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Sweden - salad ayam, lobak merah, cottage cheese knakebrod (benda yang atas biskut tu kot)

School lunches around the world for Childrens Taiwan Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Taiwan - nasi, daging, sayur, sayur, dan sayur, fish stew

School lunches around the world for Childrens Tanzania Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Tanzania - ugali (campuran tepung jagung), ayam, sayur, sos dan tembikai

School lunches around the world for Childrens UK Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

UK - kentang, telur, kacang peas dan lain-lain lagi

School lunches around the world for Childrens US Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

US - cheese burger, tater tots (campuran keju dan kentang), sos, puding dan susu coklat

Macam mana? menyelerakan? rasa lapar tak? haha kami tengok mee goreng dia siap ada fish cake dengan udang tu je pon dah terliur sebab dah tau rasa dia macam mana. Yang lain-lain tu tak kisah sangat sebab tak tahu pon rasa dia hehe.

cisdel makan tengah hari Gambar Makanan Tengah Hari Kanak kanak Sekolah di Seluruh Dunia

sumber: funsterz

Kongsi Artikel

5 Responses to Gambar Makanan Tengah Hari Kanak-kanak Sekolah di Seluruh Dunia

  1. OrangAkaun berkata

    mee malaysia tuh tak sedap..nasik afrika tuh lagi power

  2. eez berkata

    rasanya budak skrg ni dah pandai sgt makan tengah hari serupa org dewasa jugak kan…. biasanya lauk ayam la jadi pilihan…..

  3. DJ Dave berkata

    lol patut la orang US semuanya gemuk2

  4. wahidah (ydah) berkata

    terase mcm nk duduk US ngan RUSIA je..mknn die sedap2..

  5. ciktim berkata

    mee goreng malaysia tu nampak geli la. yang US & UK nampak best~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>