Gambar Makanan Tengah Hari Kanak-kanak Sekolah di Seluruh Dunia

Published On 13/04/2012 | By cisdel | Trivia

Setiap negara mempunyai gaya hidup dan budaya yang berbeza. Perbezaan inilah yang menjadikan setiap negara unik dan mempunyai banyak kepelbagaian menarik contohnya seperti makanan. Suatu ketika dahulu kami pernah kongsikan koleksi menu apa yang orang dari seluruh dunia makan. Post kali ini kami nak kongsikan menu yang lebih spesifik lagi, makan tengah hari bagi kanak-kanak sekolah di seluruh dunia. Ia mungkin tidak berapa tepat tapi cukup sekadar pengetahuan tambahan yang agak berguna :)

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Brazil

Brazil - nasi, kacang, roti, daging, sayur dan pisang

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-China

China - Nasi, ikan goreng, sayur, sos tomato dan sup

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Czech

Czech Republic - nasi, sup, chicken goulash, pencuci mulut, jus dan teh panas

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Filipina

Filipina - nasi, kuah dan kaval (makanan tradisi- non halal)

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-France

France - roti Perancis, salad, couscous (semolina & lauk - makanan kegemaran no 3 di France)

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Haiti

Haiti - nasi beras perang dan kekacang

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-honduras

Honduras - bubur nasi

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-India

India - nasi, kari bendi masala.. err kenapa takde roti ye capati ke

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Japan

Japan - mee, udon, chikuwa (sosej ikan) limau dan susu

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Korea

Korea Selatan - kimchi, sammjang (sup kacang), kobis

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Malawi

Malawi - nasi, kacang dan sayur-sayuran

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Malaysia

Malaysia - Mee goreng, buah dan jus (kaya betul orang Malaysia minum vegood kahkahkah)

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Rusia

Rusia - vermicelli soup, telur dadar dan buah-buahan

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Slovakia

Slovakia - roti, mackerel, tomato, kiwi, epal dan kek

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-sngapore

Singapura - nasi, telur dadar, timun, sayur campur, ayam, ikan bilis dan lain-lain lagi

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Sweeden

Sweden - salad ayam, lobak merah, cottage cheese knakebrod (benda yang atas biskut tu kot)

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Taiwan

Taiwan - nasi, daging, sayur, sayur, dan sayur, fish stew

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-Tanzania

Tanzania - ugali (campuran tepung jagung), ayam, sayur, sos dan tembikai

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-UK

UK - kentang, telur, kacang peas dan lain-lain lagi

School-lunches-around-the-world-for-Childrens-US

US - cheese burger, tater tots (campuran keju dan kentang), sos, puding dan susu coklat

Macam mana? menyelerakan? rasa lapar tak? haha kami tengok mee goreng dia siap ada fish cake dengan udang tu je pon dah terliur sebab dah tau rasa dia macam mana. Yang lain-lain tu tak kisah sangat sebab tak tahu pon rasa dia hehe.

cisdel makan tengah hari

sumber: funsterz

Kongsi Artikel

5 Responses to Gambar Makanan Tengah Hari Kanak-kanak Sekolah di Seluruh Dunia

  1. OrangAkaun says:

    mee malaysia tuh tak sedap..nasik afrika tuh lagi power

  2. eez says:

    rasanya budak skrg ni dah pandai sgt makan tengah hari serupa org dewasa jugak kan…. biasanya lauk ayam la jadi pilihan…..

  3. DJ Dave says:

    lol patut la orang US semuanya gemuk2

  4. terase mcm nk duduk US ngan RUSIA je..mknn die sedap2..

  5. ciktim says:

    mee goreng malaysia tu nampak geli la. yang US & UK nampak best~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *