Koleksi Lukisan Draw Something yang Sangat Kreatif

Published On 06/04/2012 | By cisdel | Rekaan Menarik

Jika anda mempunyai telefon pintar, aplikasi Draw Something pasti tidak asing bagi anda. Kepada yang tidak tahu, aplikasi ini adalah sejenis permainan dimana anda perlu melukis sesuatu dan rakan anda akan meneka lukisan berkenaan. Ia merupakan aplikasi ciptaan OMGPOP yang sangat popular dan telah mencecah 50juta muat turun selepas 50 hari dikeluarkan. Post kali ini kami nak kongsikan koleksi beberapa lukisan Draw Something yang sangat kreatif tak tercapai dek akal hehehe.

slam dunk

Dunk

acorn

acorn (perghh semangat betul dia lukis -.-)

alien

alien (semangat lukis MIB dulu tu)

avengers

avengers

bomb

bomb

bomb 2

bomb 2 (semangat lukis Zelda tu hohoho)

cambell

ape benda warhol ni?

captain

captain -.- kalau aku teka ni aku letak pirate

chainsaw

chainsaw

conan

conan -.- ni conan ape ek? kami kenal detective conan dengan conan the barbarian je

cow girl

cow girl hahahahah :)

drawsomething

cuba teka apa ini

evil

evil

firefly

firefly

furby

furby

gandalf

gandalf

golem

golem

jigsaw

jigsaw

karut

ape la karut ni? siapa tahu?

macarena

hey macarena

mail

mail

mario

mario

mc hammer

mc hammer

moneky

monkey

peach

peach

pikachu

pikachu

pinky

pinky haha comel pinky ni.. suka tengok kartun dia

rihana

rihana fuhh sangat real

rugrats

rugrats - Chuckie!

Tom Brady

Tom Brady - Quarter Back New England Patriots

splitter

Master Splitter

starfish

Patrick starfish

suitcase

suitcase - ini scene dalam Forest Gump ni

titanic

fuhhh cantik betul kapal titanic ni

tom hanks

tom hanks haha

vault

vault

witch

witch fuhh abstrak betul

wrestler

wrestler

yoda

yoda

Macam mana hebatkan? Orang yang kreatif boleh melukis kat mana-mana je pon -.- kami sangat cemburu dengan kehebatan mereka ini haha. Kalau korang ada hasil seni kreatif yang korang lukis gunakan draw something ni sila la kongsikan dengan kami ye :)

cisdel draw something

sumber: barnorama. hehe tercabar tak? pi la main draw something lepas tu hantar karya anda pada kami

Kongsi Artikel

8 Responses to Koleksi Lukisan Draw Something yang Sangat Kreatif

  1. catanishi says:

    Conan tue ialah Conan O’Brien…tv host yg femes kat US

  2. OrangAkaun says:

    pakai galaxy note sedap la

  3. eez says:

    osem…………

  4. ieysha says:

    witch naek basikal? hahaha

  5. Amir Said says:

    Gambar 1st cantik gile.

  6. Fizz.My says:

    nak men gak.. :'( tp gejet x de.. demmm..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *