Seabreacher Y: Kapal Selam yang Mirip Seperti Ikan Paus

Published On 30/03/2012 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Jika anda pernah menonton filem Free Willy (diterbitkan pada tahun 1993) anda pasti kenal dengan paus pemangsa berwarna hitam dan putih yang ada dalam filem berkenaan. Post kali ini kami bukan hendak berkongsi tentang filem berkenaan tapi kami nak tunjukkan gambar Seabreacher Y, kapal selam pelbagai fungsi yang menyerupai rupa paus berkenaan.

kapal selam ikan paus

siap boleh sembur air lagi tu. hehe

kapal selam

kapal selam yang mampu menyelam sedalam 5 kaki (1.5 meter)

seabreacher y

ia mempunyai 260-hp supercharged ROTAX 1500cc 4-stroke engine

seabreacher y

ia mampu melompat dan berpusing 360 darjah di permukaan

seabreachery-2 killer whale

panel kawalan dalaman seabreacher y

seabreachery-4 ikan paus

weee haha dari jauh nampak macam Willy je

seabreachery-1

info: nama lain bagi Killer Whale adalah Orca :)

Macam mana cool kan? Sebenarnya project Seabreacher ini telah bermula sejak 2010 lagi dengan model pertama Seabreacher J yang mirip seperti dolphin, Seabreacher X yang mirip ikan jerung dan Seabreacher Y yang kami kongsikan dalam post ini. Kalau nak tengok semua siri Seabreacher berkenaan sila rujuk sumber kami :)

cisdel kapal selam

sumber: gizmag, laman web rasmi kapal selam seabreacher

Kongsi Artikel

5 Responses to Seabreacher Y: Kapal Selam yang Mirip Seperti Ikan Paus

  1. OrangAkaun says:

    gambar 1st tuh dia pancut air dari hidung ka cena tuh?

  2. Denaihati says:

    Nampak realistik mcm ikan lumba2 betul aksinya. Panel kawalan dgn tempat iphone lagi.

  3. usui says:

    nak jadi pemandu kapal selam tersebut.. haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *