RedBall Project: Mengelilingi Dunia dengan Bola Merah Gergasi

Published On 06/03/2012 | By cisdel | Menarik

Setiap orang pasti akan mengambil gambar kenang-kenangan bila mereka melawat ke sesebuah tempat-tempat menarik atau melancong ke seluruh dunia. Tapi Kurt Perschke ada idea yang lebih menarik lagi. Dia membawa bola merah gergasi bersamanya melawat tempat-tempat menarik di dunia seperti di Barcelona, Perth, Sydney, Abu Dhabi dan sebagainya.

RedBall Rosa Park Circle

RedBall di Rosa Park Circle, US

red ball Abu Dhabi

RedBall di Zayed Stadium, Abu Dhabi

RedBall Chicago

RedBall di Chicago

RedBall Chicago 2

RedBall di celah-celah bangunan Norwich, Norfolk, England

RedBall Chicago 3

RedBall di La Salle Bridge

RedBall Chicago lagi

RedBall di Calder's Flamingo, Chicago

RedBall kat mana ntah

Lokasi tak dapat dikenal pasti hehe

RedBall St Peter Mancroft Norwich,

RedBall di St Peter Mancroft Norwich

Al Jahili Fort

RedBall di Al Jahili Fort, Abu Dhabi

Ryerson University

RedBall di Ryerson University, Toronto

Old City Hall

RedBall di Old City Hall, Toronto

Nathan Phillips Square

RedBall di Nathan Phillips Square, Toronto

Illinois Institute of Technology, Chicago

di Illinois Institute of Technology, Chicago

LaSalle, Chicago

RedBall di LaSalle, Chicago

Grant Park, Chicago

RedBall di Grant Park, Chicago

Menarik tak projek bola merah gergasi ni? Projek ini masih lagi diteruskan dan sedang manjalani proses pengembaraan dan pengambaran di Perth, Australia. Bila la agaknya dia nak turun Malaysia ye hehe. Kalau nak tengok lebih banyak gambar dan tempat-tempat menarik bola mreah gergasi ini telah jelajahi, sila rujuk sumber kami :)

Kalau anda tak puas tengok bola-bola gergasi ini, apa kata anda tengok anti stress ball yang dijadikan kerusi ini pula.. sangat cool!

cisdel merah

sumber: redballproject

Kongsi Artikel

4 Responses to RedBall Project: Mengelilingi Dunia dengan Bola Merah Gergasi

  1. OrangAkaun says:

    aku nak start projek mengelilingi dunia dengan kuaci bunga matahari serta-merta

  2. queque says:

    menarik!

  3. rekrazie says:

    why no Malaysia?

  4. sOoooooour says:

    dtg MAS..sangkutkan bola antara menara KLCC..hahaah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *