RedBall Project: Mengelilingi Dunia dengan Bola Merah Gergasi
Setiap orang pasti akan mengambil gambar kenang-kenangan bila mereka melawat ke sesebuah tempat-tempat menarik atau melancong ke seluruh dunia. Tapi Kurt Perschke ada idea yang lebih menarik lagi. Dia membawa bola merah gergasi bersamanya melawat tempat-tempat menarik di dunia seperti di Barcelona, Perth, Sydney, Abu Dhabi dan sebagainya.

RedBall di Rosa Park Circle, US

RedBall di Zayed Stadium, Abu Dhabi

RedBall di Chicago

RedBall di celah-celah bangunan Norwich, Norfolk, England

RedBall di La Salle Bridge

RedBall di Calder's Flamingo, Chicago

Lokasi tak dapat dikenal pasti hehe

RedBall di St Peter Mancroft Norwich

RedBall di Al Jahili Fort, Abu Dhabi

RedBall di Ryerson University, Toronto

RedBall di Old City Hall, Toronto

RedBall di Nathan Phillips Square, Toronto

di Illinois Institute of Technology, Chicago

RedBall di LaSalle, Chicago

RedBall di Grant Park, Chicago
Menarik tak projek bola merah gergasi ni? Projek ini masih lagi diteruskan dan sedang manjalani proses pengembaraan dan pengambaran di Perth, Australia. Bila la agaknya dia nak turun Malaysia ye hehe. Kalau nak tengok lebih banyak gambar dan tempat-tempat menarik bola mreah gergasi ini telah jelajahi, sila rujuk sumber kami 🙂
Kalau anda tak puas tengok bola-bola gergasi ini, apa kata anda tengok anti stress ball yang dijadikan kerusi ini pula.. sangat cool!
sumber: redballproject
aku nak start projek mengelilingi dunia dengan kuaci bunga matahari serta-merta
menarik!
why no Malaysia?
dtg MAS..sangkutkan bola antara menara KLCC..hahaah..