Koleksi Bunga Mawar yang Sangat Unik

Published On 18/02/2012 | By cisdel | Rekaan Menarik

Setiap orang pasti suka bila mendapat bunga ros atau bunga mawar kan? Tidak kira la lelaki atau perempuan pasti suka punya. Bunga mawar mempunyai pelbagai warna dan setiap warna mempunyai maksud yang tersendiri seperti yang pernah kami terangkan dalam post terdahulu. Post kali ini kami nak kongsikan koleksi bunga rose yang pelbagai rupa pulak. Ada bunga yang berwarna-warni, diperbuat daripada kertas, daging, kentang dan sebagainya.

Meat rose

Meat rose: Bunga daripada daging

Potato roses

Bunga rose daripada kentang goreng hehehe

Post-it Rose

Bunga daripada sticky notes

Ice cream rose

Ice cream rose

duct tape bunga mawar

duct tape roses

Cara membuat bunga mawar daripada duct tape

Bacon Rose

Bacon Rose

Bacon Rose 2

juga diperbuat daripada bacon, tapi macam roti pon ada jugak

roses08

Pokeball! haha nice

Black rose

Black rose

White rose

Kat rumah aku ada bunga rose putih ni, tapi dulu la haha

Paper rose

bunga mawar yang diperbuat daripada kertas

Newspaper rose

juga diperbuat daripada kertas, tapi kertas surat khabar

Cupcake roses

cupcake bentuk bunga rose!

Rainbow roses,

Rainbow roses, ini paling cool sekali... sila tengok video kat bawah ni

Macam mana menarikkan bunga-bunga rose ni semua, ada yang boleh digunakan untuk buat hantaran tu kalau rajin nak buat. Tapi yang paling menarik minat kami adalah rainbow roses yang terdapat di Jepun tu, sangat unik dan cool hehe harga dia pon boleh tahan jugak.

cisdel lukis bunga ros

sumber: bunga mawar toxel

Kongsi Artikel

8 Responses to Koleksi Bunga Mawar yang Sangat Unik

  1. ann says:

    cantik2 nye!!. suke yg rainbow n kertas tu..

  2. sOoooooour says:

    suka mawar pelangi…heheh..

  3. Syahbinar says:

    Dulu time belajar seni di sekolah, pernah buat ukir bunga ros kat sabun Fruitale.. wangi :)

  4. AMMAR says:

    Yang gune daging tu terbaik. =p

  5. shatilah zakaria says:

    kan best kalo kat seoul garden dorg display daging cam bunga
    mesti selera ak membesar jd 20x ganda dr saiz asal perut!
    terbaik la!

    **setakat nk kawin, buat bunga sendiri mmg x berbaloi.beli jer!!heheh

  6. Pingback: Rekaan Skateboard yang Sangat Unik dan Cool | cisdel.com

  7. Pingback: 12 Post Paling Menarik di Cisdel.com Sepanjang Tahun 2012 | cisdel.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *