Gambar Obor-obor yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

Published On 09/02/2012 | By cisdel | Alam

Obor-obor adalah sejenis haiwan yang berenang bebas di lautan dan tidak agresif. Tetapi awas jika kita tersentuh haiwan ini kerana ia mempunyai sengat yang sangat berbisa dan mungkin boleh membawa maut. Walaupun demikian, tidak semua obor-obor ini beracun, terdapat juga beberapa jenis yang tidak mempunyai racun. Post kali ini kami ingin kongsikan koleksi gambar obor-obor yang sangat cantik dan menakjubkan di dasar lautan. Semoga anda terhibur

gambar obor-obor

Ini namanya obor-obor hehe

jellyfish 2

perghhh gambar ini sangat cantik!

jellyfish 3

macam cendawan pon ada rupa dia haha (karya Clicksy)

jellyfish 4

tunggu masa je spongebob nak datang tangkap haha (karya Sebastian Anthony)

jellyfish 5

cantik dan merbahaya hehe (karya Martin Cathrae)

jellyfish 6

yang sesungut-sesungut tu nama dia tentacles (karya someToast)

jellyfish tunggal haha (karya robscomputer)

jellyfish tunggal haha (karya robscomputer)

jellyfish 8

macam alien workshop pulak hehe (BarbarianCoder)

jellyfish 9

bergembira di dasar lautan (karya dhaun)

jellyfish 10

warna gambar ni sangat awesome (kevin dooley)

jellyfish 11

macam cendawan je haha (karya Stacy Blackman)

jellyfish 12

kepala berat sangat haha (karya Stacy Blackman)

jellyfish 13

mayday mayday! jellyfish down (karya Rajiv Patel)

jellyfish 14

close up sikit (karya Stacy Blackman)

Cantik dan menakjubkan bukan ciptaan Allah yang bernama obor-obor ini. Kami sendiri sangat kagum bila tengok gambar-gambar ni semua. Kalau tak puas tengok koleksi gambar ini semua, anda mungkin berminat untuk tengok koleksi gambar jerung-jerung yang sangat cantik dan menakjubkan ini pula.

cisdel jellyfish cartoon

sumber: gambar obor-obor di woondu

Kongsi Artikel

6 Responses to Gambar Obor-obor yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

  1. bunga melur says:

    cantik ciptaan Allah :)share la gmbar giant jellyfish…yg ada gmbar obor2 lagi besar dari org tuh..seram tgk

  2. fina fento says:

    haritu pegi UnderwaterWorld Langkawi ada amek gambar obor – obor. Tapi background la pulak tak cantik 😛 Org bukak bahagian belakang akuarium utk renovation.

  3. OrangAkaun says:

    aku hampir2 terbeli satay obor2 kat lumut hari tuh..

  4. incik says:

    wahhh smart la obor-obor..nak bela laa sekor..

  5. jamilah says:

    macammana nak buat motto yang berkaitan dengan obor-obor.untuk makluman andasaya ingin menyertai khemah dan kami diberikan motto setiap kumpulan yang berkaitan dengan binatang.tolong saya…..please……..

Leave a Reply to OrangAkaun Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *