Petua Nenek yang Sangat Berguna Tentang Internet dan Social Network

Published On 26/01/2012 | By cisdel | Trivia

Nasihat dan petua nenek memang selalunya berguna dan boleh dimanfaatkan kerana mereka lebih banyak pengalaman dan pengetahuan. Walaupun kadang-kala petua dan nasihat itu nampak macam mengarut dan tak masuk akal tapi jika difikirkan dengan baik ada banyak kebaikkannya. Post kali ini kami ingin kongsikan koleksi petua-petua berguna tentang internet dan social network yang boleh diamalkan oleh kita semua.

petua nenek 1

Jangan bagi tau password anda pada pasangan anda

nasihat nenek 2

Jangan habiskan masa di google+

grand-mother-tips-about-internet-03

Vimeo ada lebih banyak kualiti tapi youtube ada lebih banyak kandungan

grand-mother-tips-about-internet-04

Jangan diri awak tu jurugambar hanya sebab awak pakai istagram

grand-mother-tips-about-internet-05

Jangan tweet!

grand-mother-tips-about-internet-06

Jangan percaya seluruhnya pada apa yang awak baca dan lihat di wikipedia

grand-mother-tips-about-internet-07

Jangan percaya pada orang yang guna Xing

grand-mother-tips-about-internet-08

Jangan beli aplikasi yang gunakan logo yang buruk

grand-mother-tips-about-internet-09

Jangan main World of Warcraft!

grand-mother-internet-and-facebook-tips-01

Anak anda tidak akan jadi kawan anda di social network

grand-mother-internet-and-facebook-tips-02

Jangan like status sendiri (errr ni aku selalu buat, salah ke?)

grand-mother-internet-and-facebook-tips-03

Jangan lupa tutup facebook anda

grand-mother-internet-and-facebook-tips-04

Jangan beli produk Apple yang pertama!

grand-mother-internet-and-facebook-tips-05

Jangan ingat semua benda yang awak tulis dalam blog tu sastera

grand-mother-internet-and-facebook-tips-06

Orang yang guna ikon sebagai profile pic sebenarnya hodoh ~ errr

grand-mother-internet-and-facebook-tips-07

errr haha nasihat yang agak berguna ni

grand-mother-internet-and-facebook-tips-08

Perempuan suka pada lelaki yang guna Photoshop tapi kahwin dengan yang kerja guna Excel (ehem saya guna 2-2)

grand-mother-internet-and-facebook-tips-09

Followers bukan bermaksud kawan

grand-mother-internet-and-facebook-tips-10

Komen adalah sangat-sangat-sangat dan sangat penting (rajin-rajin la komen kat blog ni ye hehe)

grand-mother-internet-and-facebook-tips-11

Kawan sejati tak pernah post "selamat hari jadi" pada wall facebook anda (err yeke?)

grand-mother-internet-and-facebook-tips-12

Butang reload tidak akan menjadikan masa bergerak dengan lebih pantas hahaha

grand-mother-internet-and-facebook-tips-13

Binggo!

grand-mother-internet-and-facebook-tips-14

Twitter hanyalah status facebook je

grand-mother-internet-and-facebook-tips-15

Status "Its Complicated" bermaksud "Saya Perlukan Sesorang yang Lebih Baik"

Macam mana menarikkan petua nenek kali ini, bertuah la kalau ada nenek yang bagi nasihat macam ni pada kita masa depan nanti mungkin. Gambar-gambar ini semua adalah hasil kreativiti Chacho Puebla dengan bantuan moyangnya. Projek petua nenek ini masih lagi diteruskan dan kami akan update jika ada perkembangan terbaru :)

cisdel nasihat nenek

sumber: petua nenek di behance dan ufunk

Kongsi Artikel

8 Responses to Petua Nenek yang Sangat Berguna Tentang Internet dan Social Network

  1. bunga melur says:

    best & kreatif sgt :)

  2. fina fento says:

    Haha. Nenek FTW!

  3. are_rull says:

    menarik
    kreatif
    intelligence
    sgt bguna
    hehehehe

  4. Gambar tu macam diedit je…hehehe

  5. Hisyam says:

    WTF! Boleh masuk 9gag.

  6. wazy says:

    Perghhh
    berguna semua pesanan nenek ni

  7. aku tengok ada la 5 gambar 1st lepas tu letih hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *