Rekaan Kasut Prada yang Diinspirasikan Daripada Kereta Retro

Published On 21/01/2012 | By cisdel | Menarik

Jenama kasut Prada memang terkenal dengan rekaannya yang sangat menarik dan harga yang mahal. Perempuan kalau dapat barangan berjenama Prada ni boleh senyum sampai ke telinga hehe. Post kali ini kami nak kongsikan siri koleksi rekaan kasut Prada yang yang diinspirasikan daripada rekaan kereta retro yang sangat cool. Sekali imbas tak nampak sangat tapi bila dilihat dengan teliti boleh nampak perincian kereta retro pada kasut tersebut.

Kasut Prada 1

Kasut Prada 1

Kasut Retro Prada 2

Kasut Retro Prada 2

Kasut Retro Prada 3

Kasut Retro Prada 3

Kasut Retro Prada 4

Kasut Retro Prada 4

Kasut Retro Prada 5

Kasut Retro Prada 5

Kasut Retro Prada 6

Kasut Retro Prada 6

Kasut Retro Prada 7

Kasut Retro Prada 7

Kasut Retro Prada 8

Kasut Retro Prada 8

Kasut Retro Prada 9

Kasut Retro Prada 9

Kasut Retro Prada 10

Kasut Retro Prada 10

Kasut Retro Prada 11

kasut ni macam familiar kan?

Kasut Retro Prada 12

Kasut Retro Prada 12

Kasut Retro Prada 13

Design lebih kurang sama je cuma tukar warna -.-

Kasut Retro Prada 14

Ini rekaan yang kami paling suka sekali :)

Kasut Retro Prada 15

Kasut Retro Prada 15

Kasut Retro Prada 16

Kasut Retro Prada 16

Kasut Retro Prada 17

Kasut Retro Prada 17

Kasut Retro Prada 18

Kasut Retro Prada 18

Kasut Retro Prada 19

Kasut Retro Prada 19

Kasut Retro Prada 20

sekali tengok macam zirafah la plak haha

Kasut Retro Prada 21

Kalau pakai kasut ni boleh terbang woo haha

Dalam banyak-banyak kasut tu rekaan mana yang korang paling suka? Kalau tak cukup 21 gambar ni korang boleh tengok koleksi kasut tumit tinggi yang comel-comel ni pulak ye.

Untuk pengetahuan tambahan, Prada adalah jenama dari Itali yang berfokuskan pada barangan mewah wanita seperti kasut, beg tangan dan pelbagai aksesori kulit yang lain. Ia diasaskan oleh Mario Prada pada tahun 1913 dan sehingga hari ini terdapat lebih 250 butik Prada di serata dunia dengan staf seramai 2841 orang.

cisdel kereta retro

sumber: ufunk, info kasut prada dari wikipedia

Kongsi Artikel

4 Responses to Rekaan Kasut Prada yang Diinspirasikan Daripada Kereta Retro

  1. Fizz.My says:

    berapi wa cakap luuu.. hahahaha..
    kalau pasang terobo camne agak2? hoho..

  2. akubiomed says:

    Tidak boleh bayang kalau lampu brek menyala-nyala. :-)

  3. ohcikgu says:

    rajin benar diorang ni buat kasut macam ni..

  4. razfira says:

    suka kasut yang last sebab warna merah dan seksi. hihihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *