Samsung Smart Window: Teknologi Tingkap Masa Depan yang Sangat Cool

Published On 19/01/2012 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Untuk pengetahuan anda CES atau Consumer Electronics Show baru sahaja tamat beberapa hari yang lepas. Terdapat banyak prototaip dan teknologi terbaru yang dipaparkan oleh syarikat terkemuka di pameran tersebut. Antara yang mendapat perhatian adalah tingkap pintar daripada Samsung, Samsung Smart Window. Pada luarannya ia kelihatan seperti ia kelihatan seperti tingkap biasa, tapi pada hakikatnya ia adalah skrin lutsinar dengan pelbagai fungsi mengagumkan dan dapat menggantikan tingkap biasa. Sila tengok video dan gambar-gambar di bawah untuk keterangan dan keterujaan lanjut.

samsung smart window

gadis comel buat penerangan pasal tingkap

samsung-smart-window-02

Tingkap magic Samsung

samsung-smart-window-03

bukan sekadar tingkap biasa

Macam mana hebatkan? Kami paling suka bila dia boleh jadi macam bidai tu, siap boleh bukak tutup bidai haha kagum giler. Tak perlu risau kerana paparannya hanya pada satu bahian sahaja dan orang di belakang tidak boleh lihat apa yang anda sedang buat. Khabarnya tingkap ini akan dikeluarkan pada umum beberapa bulan dari sekarang. Kepada yang baru nak bina rumah tu mungkin boleh berangan-angan pasang Samsung Smart Window ni ye.

cisdel dekat tingkap

sumber: samsung smart window di ufunk

Kongsi Artikel

6 Responses to Samsung Smart Window: Teknologi Tingkap Masa Depan yang Sangat Cool

  1. iejjah says:

    mcm smart jek…knpom apple trcabar…haha…tp nk on9 xprvacy…sbb transparent =.=`

  2. fina fento says:

    Wowww..menarik!

  3. ijan says:

    Emm, i wish i have this in my kitchen. Senang nak google resipi masak2 hehe

  4. Fizz.My says:

    last skali tu..

    leh la tngk cisdel kat luar sambil wat keje.. wakakakakkaa…. :p

Leave a Reply to iejjah Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *