Koleksi Rekaan Kerusi yang Sangat Unik dan Kreatif

Published On 16/01/2012 | By cisdel | Rekaan Menarik

Kerusi biasa digunakan sebagai tempat untuk duduk tak kiralah bertujuan untuk menghilangkan penat ataupun saje bersantai. Ia mempunyai bentuk yang biasa dan tiada apa yang menarik mengenainya kerana ia tidak memberi apa-apa kesan pon jika mempunyai bentuk yang cantik. Tapi post kali ini kami ingin kongsikan koleksi rekaan kerusi yang sangat unik dan kreatif dan mungkin juga tidak tercapai dek akal kita hehe.

Laundry chair

Laundry chair, 2 dalam 1 bakul baju kotor dan juga kerusi

shadow chair

shadow chair, yang bahagian hitam tu sebenarnya kepingan besi yang menyokong kerusi ni

bamboo chair

Bamboo chair ciptaan pereka dari Jepun, Hiroki Takada

corner chair

corner chair, boleh diletakkan pada sudut dinding / tembok

sugar chair

sugar chair, diilhamkan daripada gula-gula dan diperbuat menggunakan gula sebenar oleh Pieter Brenner.

Inception chair

Inception chair, kersusi yang diperbuat daripada 10 kerusi yang lebih kecil

melting chair

melting chair, hebatkan kerusi ni nampak macam nak melebur je

mini cooper chair

mini cooper chair, diperbuat daripada bahagian depan kereta sebenar! @[email protected]

oyster chair

oyster chair, kerusi boleh katup macam kerang / tiram

pencil chair

pencil chair, kerusi yang diperbuat daripada pensel

silk chair

silk chair, lebih kurang macam kerusi malas tapi dia pakai benang sutera

Silhouette Chair

Silhouette Chair, kerusi yang boleh bertukar menjadi bangku

tube chair

tube chair, mungkin diperbuat daripada bahan macam batang paip kot

Walrus chair

takut plak tengok Walrus chair ni -.-

rhino chair

rhino chair, jangan risau ia bukan diperbuat daripada badak sebenar haha

Macam mana hebatkan? Kami paling suka tengok inception chair dengan mini cooper chair. Tak boleh belah guna bahagian kereta sebenar nak buat chair ni haha kalaubuat kerusi guna circuit board buangan macam dalam post yang kami pernah tulis dulu takde la galat sangat hasil dia tetap awesome jugak kan?

cisdel kerusi

sumber: toxel

Kongsi Artikel

2 Responses to Koleksi Rekaan Kerusi yang Sangat Unik dan Kreatif

  1. OrangAkaun says:

    kerusi dalam kerusi dalam kerusi dalam kerusi
    hahahha

  2. bunga melur says:

    hebat2..cume yg kerusi laundry tu mcm tak best je..rosak la baju suar semua kalo dok atas dia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *