Burung Kertas yang Sangat Cantik dan Realistik

Published On 14/01/2012 | By cisdel | Menarik

Dengan tahap kreativiti yang tinggi banyak hasil seni dan origami yang boleh dihasilkan dengan menggunakan kertas. Sebelum ini kami pernh berkongsi post gundam gergasi yang sangat realistik diperbuat daripada kertas. Post kali ini kami nak kongsikan burung-burung comel dari kertas pula. Semua burung-burung ini adalah hasil kreativiti artis dari Kolombia, Diana Beltran Herrera. Sangat detail dan realistik, kami sangat kagum dengan hasil seni ini.

Burung Kertas 1

Amarillo

Origami Burung Kertas 2

The Nest Bird

Burung Kertas 3

Building the nest

paper love story

Paper love story

Parrot kertas

Parrot kertas

blue bird

Blue bird

Sharing life

Sharing life

bithday bird

Burung sambut birthday

bird and house

Bird and house

the green house

The green house

Macam mana? Hebatkan? Ada banyak lagi burung-burung yang menarik dihasilkan oleh artis ini seperti swan, humming bird, burung kakak tua dan lain-lain lagi. Macam biasa kalau nak tengok semua sila layari sumber kami tanpa segan silu.

cisdel burung + kertas

sumber: Laman web rasmi Diana Beltran Herrera

Kongsi Artikel

6 Responses to Burung Kertas yang Sangat Cantik dan Realistik

  1. afiqz says:

    tajuk tu..burus?hehe

  2. mzaiemo says:

    lemcu cisdel lagi comel dowh

  3. Zack Hazze says:

    tu burung ke lembu cisdel??? hehehe…rase nk picit jee hidung lembu cisdel ni… ^_^

  4. mesti susah nak buat ni, macam mana eh

Leave a Reply to afiqz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *