Gambar-gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Diterbitkan Pada 11/01/2012 | Oleh cisdel | Trivia

Dalam post ini akan ada banyak gambar pemain bola sepak. Untuk pengetahuan, awal pagi tadi Lionel Messi baru sahaja memenangi Anugerah Ballon d’Or buat kali ketiga berturut-turut dan menewaskan calon lain seperti Cristiano Ronaldo dan Xavi. Sekian berita ringkas untuk hari ini haha. Post kali ini memang ada kaitan dengan dengan pemain bola sepak terkenal seperti Messi, Cristiano Ronaldo dan lain-lain lagi. Tapi bukan tentang anugerah yang mereka menangi, kali ini kami nak kongsikan post gambar pemain bola sepak sewaktu masih kecil dan belum bergelar pemain profesional lagi. Comel ke tidak? hehe itu anda nilai sendiri.

Lionel Messi

messi kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Messi masa kecil hingusan hehehe

Messi Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

gambar Messi sewaktu menang Ballon d' Or 2011 (gambar dari fifa)

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Cristiano Ronaldo kecil

Cristiano Ronaldo Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Cristiano Ronaldo zaman muda remaja, main untuk MU

Alessandro Nesta

Alessandro Nesta kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Alessandro Nesta kecil

Alessandro Nesta Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Alessandro Nesta

Nicholas Anelka

Anelka kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Anelka zaman muda mudi

anelka Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Anelka zaman dia main dengan Bolton

Gabriel Batistuta

Batistuta kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Batistuta kecil

Batistuta Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Batistuta zaman kegemilangan

Fabio Canavaro

canavaro kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

canavaro versi kanak-kanak riang

canavaro Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Fabio Canavaro antara pemain pertahanan terbaik Itali

Alessandro Del Piero

Del Piero kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Del Piero comel haha

Del Piero Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Del Piero juga antara tunggak Itali

Hernan Crespo

Hernan Crespo kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Hernan Crespo yang kacak semasa kecil

Hernan Crespo Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Hernan Crespo zaman kegemilangan

Iker Casillas

Iker Casillas kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Iker Casillas kecil

Iker Casillas Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Iker Casillas, penjaga gol Real Madrid dan Spain. Antara pemain yang terpilih sebagai FifPro World XI

Maradona

Maradona kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Maradona kecil

Maradona Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Maradona, antara lagenda bola sepak dunia

Michael Owen

Michael Owen kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Michael Owen kecil jambu haha

Michael Owen Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Michael Owen, zaman kegemilangan di England dulu

Raul

Raul kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Raul zaman muda belia dan jambu

Raul Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Raul

Ronaldinho

Ronaldinho kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Ronaldinho zaman comel hohoho

Ronaldinho Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Ronaldinho zaman kegemilangan di Barcelona

Ronaldo

ronaldo kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Ronaldo

ronaldo Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Ronaldo zaman kegemilangan di AC Milan, sebelum jadi gemuk gile hehe

Andriy  Shevchenko

shevchenko kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Shevchenko zaman comel-comel

shevchenko Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Shevchenko zaman tak berapa gemilang dekat Chelsea

Francesco Totti

Totti kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Totti zaman remaja, fuhhhhh

Totti Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Totti, pemain Roma dulu kini dan selamanya

Zinedine Zidane

zidane kecil Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Zidane kecil, siapa boleh baca apa yang tertulis pada baju dia?

zidane Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

Zinedine Yazid Zidane

Cukuplah rasanya 17 gambar pemain bola sepak ni kan hehe kalau ada nanti kami akan update lagi. Sementara tu apa kata korang tengok karikartur pemain bola sepak yang comel-comel ni pulak hehe. Pasti korang terpikat dan buat jadi avatar / profile picture.

cisdel baby main bola Gambar gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

sumber: gambar pemain bola sepak di acidcow

Kongsi Artikel

6 Responses to Gambar-gambar Pemain Bola Sepak Terkenal Sewaktu Kecil

  1. Fitrihadi berkata

    Baru aku perasan blog bro ni bukan sekadar kongsi benda-benda kreatif dan menarik je pasal bola pun ada.. hehehe

  2. Syahbinar berkata

    alolo… comelnyeee Messi masa kecik2 =)
    tp apa2 pun Cristiano Ronaldo tetap di hati! haha..

    poster CR dlm bilik dr dua tahun lepas, tak buang2 lagi kot.. hohoh :p

  3. aiman_saja berkata

    salaam…beznye tgk gmbr dorg tym kecik2…msti tym kcik2 dulu mak bapak dorg x sgka anak dorg akn jd terkenal dan masok dlm cisdel.com….haha…..yg kat gmbr zidane 2 aku rasa dia tulis azzawiyah arriadiah maksudnya sudut sukan…terbaekk!

  4. skirt bunga bunga berkata

    yang paling comel ialah LEMBU CISDEL…
    hehehe.<3

  5. sabree hussin berkata

    nampaknya ronaldinho kecik dengan dah besar tak banyak bezanya

  6. niko berkata

    wah kecil nyajelek tetepi sesudah besar keren kayak gue dongk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>