Koleksi Alas Cawan yang Sangat Kreatif

Published On 30/12/2011 | By cisdel | Menarik

Alas cawan/gelas atau dalam bahasa Inggeris coaster digunakan untuk mengalas cawan bagi mengelakkan air tumpah dan boleh merosakkan meja. Alas cawan yang kreatif mampu menaikkan lagi seri ruang makan anda. Sekarang ni terdapat pelbagai jenis dan rekaan alas cawan yang sangat cantik dan kreatif. Dalm post kali ni kami ingin kongsikan beberapa koleksi coaster yang sangat cool dan kreatif, kalau tengok pasti meleleh air liur nak beli.

coasters01

alas cawan bentuk kiub rubik!

coasters02

alas cawan versi papan hitam, boleh la conteng apa-apa yang anda suka

coasters03

alas cawan versi pecikan darah

coasters04

jigsaw puzle coaster

alas cawan

alas cawan bentuk roti, haha jangan ada yang termakan alas cawan ni dah le

coasters06

Stay on Coasters, lekatkan terus pada kaki cawan tu hohoho

coasters07

OXO Good Grips Coasters, pattern dia memastikan coaster ini tak melekat pada gelas

coasters08

alas cawan bentuk burger!

coasters09

cloud coasters

coasters10

pallet coaster, dah macam rak-rak kayu kat tapak pembinaan je

coasters12

pakaikan kasut pada cawan!

coasters13

coaster beruang

bear coaster

coaster beruang beraksi

coasters14

alas cawan design buah-buahan

coasters15

bentuk sudu garpu, diperbuat daripada besi woo

Flowing City Coaster

Flowing City Coaster, titisan air pada alas ni boleh nampak macam banjir

alas gelas

alas gelas bentuk piring hitam. retro beb haha

Cool kan? Kalau dapat ni rasanya sayang nak guna, simpan je dalam plastik buat perhiasan gantung kat dinding haha. Kami baru tahu pasal kegunaan alas cawan ni masa tengok cerita “Just Like Heaven” haha kalau tak dulu benda ni buat main macam main piring terbang je.

cisdel alas cawan

sumber: alas cawan toxel

Kongsi Artikel

3 Responses to Koleksi Alas Cawan yang Sangat Kreatif

  1. sickchild72 says:

    comel gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  2. broFami says:

    pergh smart giler alas2 cawan ni sume.. mana nak dapat ni.. aku nak gak satu.. hehehe 😀

  3. fina fento says:

    Coaster kasut tu comel! Yang alas periuk tu pun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *