Crypteks USB: Pendrive Paling Selamat di Dunia

Published On 19/12/2011 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Pendrive atau flash disk boleh dikatakan satu keperluan pada masa kini. Boleh dikatakan hampir semua orang memiliki sekurang-kurangnya sebuah pendrive. Tapi ramai yang berasa risau dengan tahap keselamatan data-data yang tersimpan dalam pendrive mereka. Post kali ini kami ingin berkongsi tentang pendrive yang kononnya paling selamat di dunia. Ia mempunyai perlidungan fizikal dan perlindungan dalaman dan juga perlindungan data encryption di dalamnya.

Crypteks USB

Crypteks USB

Crypteks USB 2

Perlindungan luaran, besi aluminium dengan 5 ring kekunci

Crypteks USB 3

Putarkan kod yang betul baru boleh keluarkan pendrive

Crypteks USB 4

Terdapat 14,348,907 kemungkinan kod, kalau anda dapat pecahkan dalam masa 5 minit anda hebat.

Crypteks USB 5

Data encrypted menggunakan 256-bit AES hardware, teknologi yang sama digunakan oleh kerajaan US

crypteks usb 6

Inilah rupa pelindung luaran pendrive berkenaan

crypteks usb 7

kalau satu ring pelindung tu hilang rasanya boleh guna tak?

crypteks usb black 8

Juga didatangkan dalam warna hitam yang lebih elegan

spec crypteks usb

Spesifikasi lengkap crypteks USB

BErminat dengan pendrive ini? Sabar kerana ia masih belum lagi dipasarkan. Harganya murah sahaja $130 untuk model 8GB dan $160 untuk model 16GB. Bersamaan lebih kurang RM413 dan RM508.50 setiap satunya. Anda juga mungkin akan meminati pendrive berbentuk kamera yang sangat cool ini.

cisdel mangga

sumber: sharegoodstuffs

Kongsi Artikel

8 Responses to Crypteks USB: Pendrive Paling Selamat di Dunia

  1. ashRaf2000 says:

    pergh .. aku tengok pendrive ni mcm Transformer je..

  2. Anarm says:

    giler ahh.. rasa nk beli je..

  3. paeh says:

    =.=” macam susah je pendrive gini

  4. titan says:

    pehh. pendrive kacak siut.

  5. shasha says:

    huiyoo..dasat ah..dulu aku ade tabung camni..pastu terlupa password, ketuk pakai hammer pun xleh bukak.burn.haha.

  6. my says:

    how much with this?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *