Gambar-gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

Published On 14/12/2011 | By cisdel | Alam, Menarik

National Geographic memang terkenal dengan koleksi gambar alam sekitar yang sangat cantik dan menakjubkan. Setiap tahun National Geographic ada menganjurkan pertandingan foto untuk mencari pemenang gambar-gambar yang sangat menarik di seluruh dunia mengikut beberapa kategori yang ditawarkan. Post kali ini kami ingin kongsikan beberapa foto penyertaan pertandingan ini sangat sangat menakjubkan. Semoga ia dapat menghiburkan dan memberi insipirasi kepada anda.

national geographic photo contest 01 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

national geographic photo contest 01

national geographic photo contest 02 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

national geographic photo contest 02

national geographic photo contest 03 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

comel je dolphin ni main pancut-pancut air

national geographic photo contest 04 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

jiwa kelajuan?

national geographic photo contest 05 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

Meteor shower, nice!

national geographic photo contest 06 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

teknik penyamaran?

national geographic photo contest 07 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

nice gambar babun ni

national geographic photo contest 08 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

yang belakang itu pokok ye

national geographic photo contest 09 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

perghhh crowded giler!

national geographic photo contest 11 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

tengok lelama boleh pening ni @.@

national geographic photo contest 12 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

semangat nak ambil gambar jerung siap masuk sangkar bagai tu

national geographic photo contest 13 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

tembakan meriam

national geographic photo contest 16 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

harimau kena skodeng hohoho

national geographic photo contest 17 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

comel anjing laut ni semua >.<

national geographic photo contest 18 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

gambar retro yang sangat cool!

national geographic photo contest 20 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

going to work

national geographic photo contest 21 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

national geographic photo contest 17

national geographic photo contest 22 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

siapa pandai, cuba teka apa ini

national geographic photo contest 23 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

wuargggh!

national geographic photo contest 24 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

menakutkan la plak bila tengok lama-lama

national geographic photo contest 25 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

wooooo sangat cantik

national geographic photo contest 26 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

burung hantu yang awesome

national geographic photo contest 27 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

gambar yang banyak makna

national geographic photo contest 30 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

walaupun hitam putih je tapi sangat cool

national geographic photo contest 31 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

negeri di atas awan?

national geographic photo contest 32 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

comel la cik mon ni hehehe

national geographic photo contest 36 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

cantik burung ni

national geographic photo contest 37 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

dah macam ufo plak awan ni.. nice!

national geographic photo contest 40 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

kucing hutan ni macam ada plan jahat je haha

national geographic photo contest 42 mini Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

perghhhhh comel anak kangaroo ni!

Cantik dan menakjubkan bukan gambar-gambar ni semua? Sebenarnya ada beribu-ribu lagi gambar penyertaan pertandingan tu, kalau nak tengok semua sila layari sumber kami. Keputusan pertandingan akan diumumkan esok 15 Disember 2011 kami akan maklumkan dan update post ini secepat mungkin setelah keputusan diketahui ok.

cisdel masuk bertanding Gambar gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

sumber: Laman web rasmi National Geographic, 2artville

Kongsi Artikel

9 Responses to Gambar-gambar Penyertaan Pertandingan Foto National Geographic 2011

  1. azman ishak says:

    Semua gambar beh beh blaka. Meleleh ayaq lioq.

  2. OrangAkaun says:

    baboon tuh macho beb..hahahah

  3. serius cun2 belaka gambar ni.. gambar sikit yang ada kat sini pun dah buat aku terpegun

  4. Pingback: Sarang Labah-labah Gergasi yang Menutupi Pokok-pokok di Pakistan | cisdel.com

  5. Pingback: Pemenang Pertandingan Foto National Geographic 2011 | cisdel.com

  6. Ikhtiar Shah says:

    gambar tak boleh nak lawa lagi ker lembu cisdel?hehe

  7. Pingback: Koleksi Foto Terbaik Anugerah Fotografi Hidupan Liar British 2012 | cisdel.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>