Model Gundam Setinggi 7 Kaki yang Sangat Cool Diperbuat Daripada Kertas

Published On 08/12/2011 | By cisdel | Menarik

Masih ingat dengan model kertas kereta Audi yang sangat cool yang pernah kami kongsikan suatu ketika dahulu? Dalam post ini kami nak kongsikan satu lagi model kertas yang sangat cool dihasilkan oleh orang yang sama. Kali ini Taras Lesko membuat model gundam pula, tapi bukan sebarang model. Model ini setinggi 7 kaki yang menggunakan 720 helaian kertas dan mempunyai berat 4.5kg yang sangat cool dan menakjubkan.

Model gundam

Mantapkan model gundam 7 kaki ni

7-Foot-Tall-Papercraft-Gundam-2

gambar ni pon dah nampak gah

7-Foot-Tall-Papercraft-Gundam-3

7 kaki tu tinggi dia ye bukan bilangan kaki dia -.-

7-Foot-Tall-Papercraft-Gundam-4

gundam ini memang gundam betul ye diperbuat daripada kertas

7-Foot-Tall-Papercraft-Gundam-5

gambar-gambar ni membuatkan dia nampak lagi hebat

7-Foot-Tall-Papercraft-Gundam-6

7 Foot Tall Papercraft Gundam

Cukup kagum dengan model gundam ni? Tak percaya ini adalah model kertas yang sebenar? Sila tonton video penyediaan gundam ini dan pasti korang akan kagum berkali-kali ganda lagi.

Video Pembuatan Model Gundam

beyondThePaper1_mini

kepala gundam

beyondThePaper2

smart wooo jetpack dia detail giler

beyondThePaper3

skirt gundam hohoho

beyondThePaper7

model yang hampir siap

beyondThePaper12

ekspresi muka kagum budak tu sangat priceless

branding

branding info

poster

poster promosi yang sangat awesome

Macam mana cukup mengagumkan tak? Kami memang memangumi hasil kerja Taras Lesko ini dia memang sangat hebat dalam membuat model kertas yang nampak macam real. Sila rujuk sumber kami kalau nak tengok lebih banyak lagi hasil seni beliau yang lain.

cisdel 7 kakisumber : model gundam visualspicer

Kongsi Artikel

3 Responses to Model Gundam Setinggi 7 Kaki yang Sangat Cool Diperbuat Daripada Kertas

  1. Izwan says:

    aku minat anime gundam ni! sayang lepas seed destiny cam dah takde sambungan.. unicorn pun ada 1 episod je.. tak tau la ada lagi ke tak.

  2. usui says:

    daebaQ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *