Koleksi Gambar Lukisan Cahaya yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

Published On 27/11/2011 | By cisdel | Menarik

Lukisan cahaya ataupun light painting adalah satu teknik fotografi yang menggunakan shutter speed yang sangat rendah untuk menangkap pergerakkan cahaya. Dengan menggunakan sumber cahaya yang pelbagai dan shutter speed yang rendah serta tahap kreativiti yang tinggi, satu lukisan cahaya yang unik dan menarik dapat dihasilkan. Terimalah, koleksi gambar lukisan cahaya yang sangat unik dan menakjubkan.

rambut amukkan sang puaka haha

rambut amukkan sang puaka haha

light photography 2

orang tengah bersembang ke bertekak ni?

light photography 4

pintu gerbang kena conteng kaw-kaw punya

light photography 3

duduk bersantai

light photography 5

macam tumbuh kepak kat belakang hohoho

light photography 6

tidur kat sofa.. kena halau dengan bini haha

light photography 7

terjun payung haha stylo

lukisan cahaya 8

basikal cahaya

light photography 9

rupa macam orang terbakar je dah dia ni hohoho

light photography 10

why?

Cool kan? Kepada sesiapa yang teringin cuba-cuba buat fotografi cahaya ni sila gunakan bulb setting di kamera anda. Tapi kami tak pasti kalau kamera telefon bimbit ada bulb setting atau tidak. Kalau ada tahniah. Keterangan lanjut sila la google ye hehe semoga berjaya menghasilkan lukisan cahaya yang cool :) Anda juga mungkin meminati post lukisan kereta F1 yang menggunakan teknik light painting ini juga.

cisdel melukis cahayasumber lukisan cahaya thisblogrules

Kongsi Artikel

2 Responses to Koleksi Gambar Lukisan Cahaya yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

  1. Fizz.My says:

    cisdel punya art lg cool.. hahaha..

  2. Izwan says:

    betul2.. cisdel cahaya tu lagi mengagumkan dan cool.. comel kot.. hahaha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *