Koleksi Rekaan Custom Made Bikes dari OCC yang Sangat Cool

Published On 07/11/2011 | By cisdel | Gajet & Teknologi

Kepada yang tidak tahu, OCC adalah singkatan kepada perkataan Orange County Chopper yang merupakan syarikat pembuat custom bikes yang sangat terkemuka di dunia. OCC menjadi lebih terkemuka apabila muncul dalam rancangan American Chopper (NTV7, Setiap Ahad, 4.30pm). Rekaan motorsikal buatan OCC memang sangat unik, cool dan menakjubkan. Post kali ini kami ingin kongsikan sedikit gambar motorsikal-motorsikal yang pernah dibuat oleh OCC kebanyakkannya ditempah oleh syarikat-syarikat besar dan terkemuka untuk tujuan promosi ataupun lelongan amal.

wyotech bike

Wyotech bike

Trans Am bike

Trans Am bike

The Joker

The Joker

supernatural bike

Ini bike dibuat khas untuk Supernatural

Snap On bike

Snap On bike

Power Probe

Power Probe

Nasa Bike

ini bike yang dibuat khas untuk Nasa

Money Full Bike

Money Full Bike: Motor yang dipenuhi dengan duit

Marine Bike

Marine Bike

Klipsch Bike

Klipsch Bike

Hard Rock Cafe Bike

Hard Rock Cafe Bike

Hard Eight Bike

Hard Eight Bike

GTO Bike

GTO Bike : bukan Great Teacher Onizuka

Feather Free Bike

Feather Free Bike

Deadliest Catch Bike

Deadliest Catch Bike

Cell Buckle Bike

Cell Buckle Bike

byron nelson

Byron Nelson. FYI: Byron Nelson ini adalah seorang PGA Tour Golfer

Black Bobber

Black Bobber Bike

Biker Law

Biker Law

Becks Hybrid

Becks Hybrid, sama seperti nama dia, ini adalah motor hybrid yang rupa macam motor Masked Rider -.-

Macam mana cool kan? haha tolong jangan tanya harga sebab kami sendiri tak tahu. Yang pasti motorsikal ini semua agak mahal sebab setiap satunya custom made khas untuk pelanggan yang menempahnya. Kalau nak tengok lebih banyak aksi motorsikal ini di buat sila tonton American Chopper di NTV7 “Your Feel Good Channel”. Geng-geng motor besar mesti melelh air liur tengok custome made bike diorang

cisdel bike

sumber: laman web rasmi OCC

Kongsi Artikel

9 Responses to Koleksi Rekaan Custom Made Bikes dari OCC yang Sangat Cool

  1. motor cisdel tu terbaekkk !!! kalah moto semua kat atas tu…

    tapi kan bleh ke cisdel naik moto 2? kan kaki dia pendek? hahahahhaa

  2. yukiie llala says:

    nape x de moto bowling???
    dulu saya tengok american chopper ade die bwat moto konsep bowling..snggup x tido sbb nak tngok hasil moto tuh..smart gile kot.

    • admin says:

      dia ada beratus-ratus motor.. tak larat nak upload semua hehehe cuba la tengok kat link sumber ada kot :)

  3. hafizal says:

    aku pun geram jugak tgk motornya…

  4. Pacifista says:

    pergh…handle jipang tu 😛

  5. yukiie llala says:

    oowwhh…ade..nme dye strike ten..cntikk nmpak.cool bergaya.

  6. ah bees says:

    nk jgk 1….yg lembu cisdel punye motor..hihihihi

  7. king says:

    style gile..nampak ranggi abes..bikers kental!haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *