Cara-cara Untuk Membuat Bayang-bayang yang Sangat Cool dan Menakjubkan

Published On 27/09/2011 | By cisdel | Trivia

Tipu la kalau ada orang kata dia tidak pernah bermain dengan bayang-bayang atau dalam Bahasa Inggeris dia shadow. Bermain dengan bayang-bayang bukan sahaja menyeronokkan malah ia juga mampu untuk menajamkan pemikiran kita dengan membuat bayang-bayang yang mempunyai pelbagai bentuk dan rupa. Post kali ini kami ingin kongsikan tutorial cara-cara untuk membuat bayang yang sangat cool dan menakjubkan.

Incredible-Shadow-Art-001

Angsa kena cekik

bayang-bayang yang menakjubkan 2

Unta

bayang-bayang yang menakjubkan 3

Rusa

bayang-bayang yang menakjubkan 3

Kepala Unta

Incredible-Shadow-Art-005

Growler (sejenis anjing kot haha)

Incredible-Shadow-Art-006

Arnab

Incredible-Shadow-Art-007

Budak lelaki

Incredible-Shadow-Art-008

ntah binatang ape ntah

Incredible-Shadow-Art-009

Binatang ini juga tak dapat dikenal pasti

bayang-bayang kura-kura

kura-kura

Incredible-Shadow-Art-011

babi~

Incredible-Shadow-Art-012

bayang-bayang atuk

gambar bayang-bayang orang takut

bayang-bayang orang ketakutan

Incredible-Shadow-Art-014

Greyhound

bayang-bayang burung

bayang-bayang burung

Incredible-Shadow-Art-016

gajah!

Incredible-Shadow-Art-017

ini anjing

Incredible-Shadow-Art-018

kambing!

Haha menarik bukan tutorial bergambar ni semua. Lepas ni boleh la pi berlagak dengan adik-adik cakap anda pandai buat shadow puppet bagai haha. Bila dah penat berlagak dengan permainan bayang, mungkin anda boleh cuba tengok tutorial untuk membuat roket kertas yang sangat cool dan hebat ini pulak ye.

cisdel buat bayang-bayangsumber bayang-bayang funzu

Kongsi Artikel

8 Responses to Cara-cara Untuk Membuat Bayang-bayang yang Sangat Cool dan Menakjubkan

  1. TheSharkox says:

    dalam banyak2 tu, dari kecik sampai sekarang aku tau buat burung je..hahaha

  2. Wan says:

    Wah,menarik ni,boleh try juga,tp mcm pyh juga nak buat.

    Terima kasih ye..

  3. Wan Perlis says:

    WoW Menarik
    ada step by step x nak buat ni?

  4. Amirez says:

    banyak2 muka orang takut pun boleh buat. hebat betul. aku cuma tau buat burung je hehe

  5. ctk says:

    boley buat ni..tunggu blackout..pastu pasang lilin..hehehe

  6. Ainin Sofiya says:

    Best jgk .. Dlu smpi skarang rti wt Rme 2 ng brung , aje !

  7. saya mahu main bayang tangan

  8. Muhammad Rusli b Ab Hamid says:

    Terima kaseh kerana imej yang baik tentang bayang-bayang.

Leave a Reply to Ainin Sofiya Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *